JxCat diu a Sánchez que s’obre a negociar els pressupostos espanyols

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, va informar aquest dimecres al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que el seu partit està oberta a seure i negociar els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 amb la Moncloa. Ara bé, va assegurar que la formació no està disposada a veure com des del govern espanyol “s’aixeca la camisa” als ciutadans catalans.

Cleries va lamentar la baixa execució pressupostària i va assegurar que no s’està donant prou resposta a les reivindicacions que fan les forces independentistes del Congrés dels Diputats, com per exemple el traspàs de les competències del servei de Rodalies. Durant la sessió de control a l’executiu espanyol, Cleries va manifestar que de res serveixen “els anuncis d’inversions milionàries si són absolutament falsos“. Així mateix, va assenyalar el govern espanyol i el va acusar d’aturar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat. Va assegurar que Madrid va decidir “retirar-se unilateralment” de la inversió de 1.700 milions d’euros que s’havia de destinar a l’aeroport de Barcelona, una xifra de diners que s’acabarà invertint a Barajas.

Per la seva banda, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Sánchez va celebrar que Junts per Catalunya s’obrís “almenys a conversar” sobre els comptes espanyols, i va assegurar que “el context i les condicions es donen” perquè les formacions independentistes acabin donant suport als pressupostos que ha presentat el govern espanyol. Ara bé, Sánchez va negar completament que l’aturada de la inversió del Prat sigui cosa de la Moncloa. “Això no s’ho creu ni vostè”, va etzibar el president espanyol.

L’aposta de JxCat per negociar aquests pressupostos, però, és la de formar un front comú amb els partits independentistes del Congrés. La intenció de Junts és aliar-se amb Esquerra Republicana de Catalunya i la CUP perquè els tres partits seguin de manera conjunta davant del govern espanyol i així puguin tenir més força negociadora.

Nou comentari