El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT renya ERC pel cas de presumpte assetjament: “No és un tema de partit”
  • CA

La diputada i cap del grup municipal de JxCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha renyat aquest dilluns el conseller d’Exteriors, Alfred Bosch, per la gestió del cas de presumpte assetjament del seu excap de gabinet a diverses treballadores de la conselleria. Artadi ha demanat que es faci una investigació per esclarir els fets i es pugui conèixer per quina raó no s’han respectat els protocols interns de la Generalitat

Artadi, que ha lamentat conèixer els detalls del cas a través dels mitjans, ha expressat la seva sorpresa pel fet que la conselleria en mans d’ERC hagi vehiculat el cas a través dels òrgans del partit i no, com seria “obligatori”, pels propis del Govern de la Generalitat.

“Els fets s’han produït al llarg de diversos mesos i les víctimes no han estat separades ni ateses pels professionals que se n’haurien d’encarregar; en lloc d’això el cas s’ha portat a un organisme que està fora de la Generalitat”, ha lamentat Artadi.

El bon funcionament de les institucions

Des de JxCAT no s’expliquen per què ERC ha dut la qüestió al partit quan es tractava d’un conflicte que ha de ser resolt portes endins de la institució. Fent-ho com s’ha fet, ha dit Artadi, “estàs violant la intimitat de les víctimes”. La diputada ha assegurat, però, que està convençuda que ERC “ha actuat amb tota la bona voluntat”, però ha recordat que és el protocl de la Generalitat el que havia de seguir.

“No és un tema de partit, sinó del bon funcionament de les institucions catalanes”, ha reblat Artadi, reclamant a Bosch que doni explicacions i a partir d’aquí que se’n derivin les responsabilitats que facin falta.

Les crítiques d’Artadi s’afegeixen a veus de JxCAT, en particular d’Acció per la República, que aquest dilluns han anat més enllà i han demanat el cessament immediat de Bosch.

Cs també critica

També des de Cs, la portaveu del partit, Lorena Roldán, ha criticat la situació. Roldán ha demanat “responsabilitats polítiques”. A través de Twitter, la líder de Ciutadans al Parlament ha afirmat: “Si això es confirma, estaríem davant d’un cas greu pel qual exigir responsabilitats polítiques”. A la mateixa piulada ha afegit: “Demanarem que el conseller Bosch comparegui i expliqui per què no va activar el protocol per a casos d’assetjament sexual de la Generalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa