El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT recomana a Cs que s’estalviï la moció de censura si pretén seguir “cridant”
  • CA

Els crits de la setmana passada al Parlament de Catalunya encara ressonen en l’actualitat política aquest dilluns. JxCAT ha advertit Cs que si decideix presentar la moció de censura contra el president de la Generalitat, Quim Torra, s’estigui de reproduir el que va passar en el Debat de Política General. La diputada de JxCAT al Congrés, Laura Borràs, ha dit que l’activitat parlamentària no els “fa por”, ara bé, ha volgut enviar un missatge a Carlos Carrizosa i els seus: “Al Parlament s’hi ve a parlar, no a cridar, si pot ser, que alguns pensen que vénen a un ‘Cridament’ perquè només criden i treballen per la degradació de la qualitat de les nostres institucions”.

Als retrets de Borràs s’hi ha afegit el portaveu parlamentari de JxCAT, Eduard Pujol, reclamant “respecte a la institució”. Pujol també ha aprofitat per defensar que des de la bancada independentista s’esclatés amb crits de “llibertat” quan des de la CUP es va mencionar la detenció dels set independentistes empresonats sota l’acusació de terrorisme. “El crit de llibertat és un crit absolutament digne, que denuncia l’excepcionalitat del moment”, ha subratllat.

Sobre la moció de censura, que Lorena Roldán vol presentar per veure si fa tombar el Govern —cosa poc probable perquè necessitaria el suport dels seus enemics, la CUP—, Pujol ha dit que el president “té tot el suport del grup parlamentari de JxCAT i d’aquest Parlament”. Acte seguit ha afegit: “Ens hem de preguntar si darrera d’aquesta opció hi ha la voluntat de continuar cridant o fer parlamentarisme”.

Pujol ha advertit que si la intenció de la moció de censura és “devaluar la imatge del Parlament sobirà o buscar 15 segons més del Telediario i continuar deteriorant la imatge d’aquest Parlament, s’ho poden estalviar”. Tot i així, el portaveu de JxCAT ha assenyalat que la moció de censura és un instrument legítim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa