JxCat reclama al Congrés i al Senat que l’AVLO pari a Lleida i a Tarragona

Pregunta quins són els criteris de parada del tren 'low cost'

JxCat ha presentat les seves preguntes al Cogrés i al Senat en les quals s’interessa per conèixer els criteris de parada de l’AVLO –l’AVE de baix cost– i planteja la necessitat que pari a Tarragona i a Lleida.

La diputada de la formació al Congrés Concepció Cañadell i la senadora Mayte Rivero han fet aquest dilluns una roda de premsa a l’estació de tren de Lleida, acompanyades de representants del grup a la Diputació, a l’Ajuntament de Lleida, al Parlament i al Consell comarcal del Segrià, en la qual han assegurat que la parada a Lleida és una “reivindicació col·lectiva”.

Cañadell ha insistit que el territori de Lleida, el Pirineu i Aran no es pot permetre que l’AVLO passi per Lleida i no hi pari, i ha considerat que és un “greuge comparatiu”.

La diputada de la cambra baixa ha insistit: “Que un tren que és de baix cost passi per la nostra capital i no hi tingui parada, és un impediment per al territori i per a les persones, ja que redueix les oportunitats laborals i de promoció econòmica de les nostres comarques” .

Per la seva banda, Mayte Rivero ha dit que si Madrid compta amb una Comissió pel “repte demogràfic” és incongruent desconnectar territoris i ha afegit que una resposta contra la despoblació rural és invertir en transports de primera a un preu accessible.

“Reclamem solucions concretes i pràctiques per al dia a dia de les persones de Lleida, el Pirineu i Aran. Cada setmana presentem reclamacions per al territori i ho continuarem fent per defensar els interessos dels nostres veïns i veïnes”, ha afirmat Rivero.

Nou comentari