El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat i PSC pacten un govern de coalició a Masquefa
  • CA

“És evident que tenim pensaments molt diferents a nivell de partit, però ens uneix la voluntat de posar en valor Masquefa “. Així és com Xavier Boquete (JxCat), alcalde d’aquest municipi de l’Anoia, justifica el nou pacte de govern amb el PSC. Amb aquesta coalició, els tres regidors socialistes, Daniel Gutiérrez, Pilar Irigaray i Iban Fraile, s’incorporen a l’executiu municipal de JxCat que, fins ara, governava en minoria amb sis regidors. Per a Boquete, es tracta d’un “acte de responsabilitat” dels socialistes en un moment en què, assegura, no és fàcil entrar a governar per l’actual context de crisi econòmica. El pacte repeteix l’exemple del Consell Comarcal de l’Anoia, on totes dues formacions governen juntes des d’aquesta legislatura, i del qual Boquete n’és el president. 

Més enllà de les diferències ideològiques “evidents” entre els dos partits, Boquete ha defensat que els uneixen uns mateixos valors pel que fa a Masquefa. “Hem d’assentar les bases de futur del poble, i això no ho pot decidir només un sol partit polític”, ha assegurat l’alcalde. 

De fet, un dels principals reptes del nou govern de JxCat i PSC serà el de planificar el futur pla general de Masquefa. Per altra banda, també pretenen buscar solucions per a l’abocador, que ara és un dels principals problemes del territori. El nou cartipàs s’aprovarà en el pròxim ple municipal, que s’ha de celebrar el 26 de novembre. 

Pel que fa a les divergències ideològiques entre tots dos partits, Boquete ha assegurat que cada partit tindrà llibertat de vot pel que fa a les mocions de ple i, per tant, es podrà preservar la llibertat de cadascun. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa