JxCAT proposa un "dejuni encadenat" per "amplificar" la vaga de fam de Sànchez i Turull

El grup inicia a partir de dilluns un seguit d'accions "periòdiques" per "acompanyar" l'acció de denúncia
Reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament
Reunió del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament | ACN

Junts per Catalunya ha anunciat aquest dissabte que a partir de dilluns el grup parlamentari i el Govern començaran un "dejuni encadenat" per "acompanyar" Jordi Turull i Jordi Sànchez en la vaga de fam i "amplificar" així l'acció. El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha dit que busquen el suport de tots els espais polítics i àmbits socials que se sentin interpel·lats amb l'acció. Es tracta de la primera iniciativa d'un seguit de propostes que faran "periòdicament" amb l'objectiu que "el món conegui" la seva acció i "fer-la créixer". "Sense dubte esperem conseqüències polítiques i el que volem és fer el dejuni encadenat fins que duri la vaga de fam", ha explicat Batet després de la reunió del grup.


 

Els detalls del dejuni s'anunciaran aquest diumenge, segons ha explicat Batet, que ha avançat que estan fent reunions amb diferents col·lectius i espais polítics per a què se sumin a aquesta acció i a les següents que organitzaran des de JxCat.

 

En una reunió on hi ha estat present a través de videoconferència l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, els diputats de JxCat han valorat políticament l'acció anunciada per Sànchez i Turull i les "seves conseqüències". "Farem propostes per comptar amb tothom, i periòdicament farem cada cop més accions", ha assegurat Batet, que ha reconegut que l'anunci representa "un xoc, unes emocions i una sacsejada de consciències molt potent". "Ara més que mai, calma i serenitat", ha dit Batet.


 

D'aquesta manera, demanen un "profund respecte" davant del gest de "tanta dignitat" anunciat pels dos membres del grup. "Respecte a tothom, de no frivolitzar la decisió", que Batet ha definit com una acció política que és "de país". El portaveu de JxCat ha demanat a "tots els demòcrates respecte i acompanyament". 

 

JxCat se suma, tal i com ha fet saber en un comunicat aquest dissabte, a una denúncia que suma més de 60.000 adhesions i que busca "desbloquejar l'accés a la justícia europea". Batet ha assegurat que la vaga de fam té la voluntat de "beneficiar a tothom", indistintament d'ideologies, per creure que "es pot garantir un estat de dret amb garanties".


 

A la reunió, llaços grocs en quatre cadires han simbolitzat l'absència dels quatre membres de JxCat, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Carles Puigdemont.
Comentaris
Juan Hospitalet
Hay que empapelar todas la paredes de Catalunya con la cara de los presos políticos, acera que pise un unionista, acera que se deberia encontrar la cara de los presos politicos. Si quitan los lazos pondremos carteles con cola a ver si resulta tan facil.
Mitjes tintes
Dejuni encadenat sóna a ni carn ni peix.... o es fa vaga de fam o no es fa.
Vagas permanents fins que parin la economia i veureu que rapit marxem d,Espanya
Pty
Dejuni és una acció pròpia de la Cuaresma lligada amb la penitència pels excessos. No és aquest el cas. I no comporta gaire sacrifici . No impulseu simulacres simbòlics. Ara o vagues de fam o res.
LLARENA dPENA
Tot aixó és el que esteu disposats a fer. perquè no deixem de menjar pipes durant un més, o qualsevol altre bajenada també?. O és que aquesta gent ja ha decidit tornar al corral tranquilament i esperar que el pastor els porti de tant en tant algunes herbes?.

envia el comentari