JxCat anuncia un veto al Senat contra els pressupostos espanyols

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació presentarà al Senat un veto als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2020, tal i com ja va fer el partit al Congrés dels Diputats. Argumenta que el PSOE i Podemos han actuat “fins i tot amb els seus socis” amb “prepotència i com si tinguessin majoria absoluta”. També ha recordat que ell va assegurar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la seva formació estava “disposada a negociar” a canvi del traspàs integral del servei de Rodalies, l’execució d’infraestructures, la cogestió dels fons europeus i la creació d’un fons covid per a les comunitats.

Es preveu que els pressupostos proposats pel govern espanyol s’acabin aprovant a la cambra alta el proper 22 de desembre amb el vot a favor de les mateixes formacions que ja van donar la seva llum verda al Congrés. A hores d’ara, el govern espanyol descarta introduir cap modificació als comptes per tal d’evitar que la llei hagi de retornar a la cambra baixa per rebre el vist i plau definitiu dels diputats.

Cleries ha acusat Esquerra Republicana de pactar uns pressupostos amb el govern espanyol a canvi que “de cada 100 pel·lícules n’hi hagi dues o tres en català“. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el portaveu de Junts considera que l’acord entre la Moncloa i els republicans es limita a transposar el que ja estableix la normativa europea. També ha acusat el govern espanyol de no haver volgut “fer res” per protegir el català dels processos judicials com el que va permetre el TSJC dictar el 25% de les classes en castellà. També ha lamentat la “persecució contra l’independentisme” i contra “l’entorn de Puigdemont” que es practica des de l’Estat espanyol, i ha recordat que el Tribunal Suprem ha d’acatar les decisions del Tribunal General de la UE.

Comentaris

    Dreta populista Novembre 30, 2021 | 15:07
    JxCAT són com una CUP de dretes. En realitat fan al joc al PP i a vox. Són populistes que venen fum i posen pals a les rodes. Es queixen de tot i no fan aportacions positives.

Nou comentari