JxCAT permetrà, de moment, la doble militància amb el PDeCAT

Presentació del congrés fundacional

De moment, el nou partit de Carles Puigdemont i de Jordi Sànchez, permetrà la doble militància amb el PDeCAT. Ho han assegurat, en la presentació corporativa i del congrés fundacional de JxCAT del proper 25 de juliol. De fet, l’alcaldessa de  Girona, Marta Madrenas, que amb Elsa Artadi, han fet de portaveus, ha admès que mantindrà el carnet del PDeCAT el dia de la seva inscripció. 

Segons han explicat, Junts és un projecte “inclusiu” i que, per tant, “tothom” s’hi pot apuntar. Seran els associats qui decidiran en el termini que s’obre des del 25 de juliol fins el 3 d’octubre, -data en què s’ha de tancar la direcció i la ponència política-, si es pot tenir doble militància o no, amb el PDeCAT o qualsevol altre partit o formació. “Normalment els partits no és usual”, ha apuntat tot deixant en mans dels militants aquesta decisió. 

Madrenas ha insistit que encara hi ha converses amb el PDeCAT. De fet, ha emès una crida als 3.000 electes de JxCAT, formació electoral integrada per CDC i el PDeCAT, per tal que s’apuntin a la nova formació.  Les portaveus han insistit que la transversabilitat del projecte pot fer que membres d’altres partits s’hi afegeixin. De moment, la corda de les negociacions entre el PDeCAT i Junts continua tibada. 

 

Nou comentari