El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT: “L’actitud unilateral de Moncloa certifica la necessitat d’un mediador”
  • CA

JxCAT rebutja de ple que Moncloa hagi fixat de forma unilateral una data per iniciar la mesa de diàleg: “Avui la Moncloa ha generat un clima de pressió perquè la data sigui el 24 de febrer, i aquest conflicte és entre Moncloa i el Palau de la Generalitat, entre el president d’Espanya i el de Catalunya. Sánchez ha de respectar allò que es va decidir, que serien els dos equips tècnics els qui posarien data i ordre del dia”, ha denunciat el portaveu de JxCAT, Eduard Pujol. El diputat junter ha denunciat que “tirar pel dret, com ha fet la Moncloa, és una ocurrència irresponsable. Fer les coses de manera unilateral no quadra en la voluntat de diàleg”. Segons Pujol, aquesta situació certifica la necessitat d’un mediador, que ERC no considera necessari a hores d’ara: “Al final, Moncloa fa pedagogia de la necessitat d’un mediador, perquè si hi fos, diria que el president Torra té raó, si algú tenia dutes que era un element de seguretat per al bon funcionament de la mesa ara ho tindrà clar. Per negociar amb el govern d’Espanya es necessita un mediador”.

Pujol ha remarcat el compromís del Govern i del president Torra de “tirar endavant la mesa de negociació, però les coses s’han de fer bé. Si el president Torra i el president Sánchez van acordar que dos equips tècnics designats acordarien la data de la reunió i l’ordre del dia, doncs no cal embolicar la troca”, ha concretat.  

Des de JxCAT s’ha explicat que el Govern ja ha traslladat a Moncloa la voluntat de trobar una data de forma conjunta: “Aquesta data es trobarà, però les coses s’han de fer bé i respectant la institució de la Generalitat i la figura del president. No se’ns jutjarà per trobar una data a corre-cuita per fer la reunió, se’ns jutjarà a tots els actors polítics de la mesa per l’èxit de la pròpia mesa. Cal molta mà esquerra i tacte, i poca imposició d’ordeno y mando”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa