El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCAT i ERC faran que Iceta s’esperi per ser senador
  • CA

La portaveu de JxCAT al Parlament, Gemma Geis, ha manifestat aquest dimecres després d’una Junta de Portaveus que la cambra catalana “té sobirania per aplicar el seu reglament”. Malgrat que Miquel Iceta necessitaria ser designat pel ple aquest dijous com a senador per poder assumir la presidència del Senat el 21 de maig, Geis ha manifestat que la la Junta ha considerat que “no concorre cap tipus d’urgència per dur a terme la substitució de senadors” i que, per tant, “els procediments se seguiran amb normalitat”. Així doncs, el Parlament celebrarà un ple extraordinari dimecres 15 de maig per abordar el nomenament d’Iceta com a senador.

Geis ha assenyalat que la darrera vegada que el Senat va intervenir en assumptes del Parlament “va ser per suspendre l’autonomia de Catalunya amb l’aprovació de l’article 155, una votació en la qual el senyor Iceta hi va tenir un pes molt important”. Per això ara, Geis defensa que el Parlament procedeixi amb “la velocitat que estableixen les lleis i les normes”.

La portaveu de JxCAT ha subratllat que aquest és el posicionament de la Junta de Portaveus sobre el procediment per designar Iceta senador, però en tot cas no revela si els junters donaran o no suport al primer secretari del PSC: “JxCAT s’inclina per la sobirania del Parlament i per respectar el reglament i en aquest cas no veiem que concorri cap tipus d’urgència”.

Geis ha comparegut aquest dimecres al vespre després que abans ho hagués fet el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, que ha criticat les formes amb les quals els socialistes han procedit amb la designació d’Iceta. Per part de Cs, fonts del partit han dit que tampoc han decidit si donaran suport o no al socialista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa