JxCAT manté Jordi Sànchez: “Farem Govern i garantirem la República”

“Estem en temps i en forma per investir Jordi Sànchez”, diu Pujol des de Brussel·les, que passa la pilota a ERC i la CUP per assolir un acord
El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, durant la roda de premsa posterior a la reunió que el grup parlamentari ha mantingut a Brussel·les
El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, durant la roda de premsa posterior a la reunió que el grup parlamentari ha mantingut a Brussel·les | ACN

 

 

“Tanquem la porta a un escenari de noves eleccions. Estem segurs que farem Govern i garantirem la República”, ha assegurat amb contundència el portaveu adjunt de JxCAT, Eduard Pujol, en una compareixença després de la reunió que ha mantingut el grup a Brussel·les, amb el president Puigdemont. Però a més, Pujol ha assegurat que durant la reunió no s'ha parlat de cap altre nom -el conseller de la presidència, Jordi Turull, seria el pla C i tot apuntava a un anunci de canvi de candidat, sobretot tenint en compte la pressió d'ERC per formar un "Govern efectiu". De fet, Pujol ha dit que, "de moment", el candidat continua essent Jordi Sànchez. "Seria injust" canviar de candidat sense que hi hagi una resposta del Suprem, ha dit, en referència al fet que la defensa del candidat ha ape·lat al Suprem per tal que pugui assistir al ple d'investidura. "Estem en temps i en forma, constatem que hi ha temps per investir Jordi Sànchez i sobretot no oblidem que hi ha un marc legal que permet aquesta investidura"


 

De fet, Pujol ha presentat JxCAT com "la garantia" que hi haurà un executiu en breu i que aquest atendrà al mandat de les urnes: "Hi haurà Govern, hi haurà Govern amb presència de JxCAT, que serà un mirall del 21 de desembre i de l’1-O, un Govern que legítimament representa la voluntat expressada a les urnes", ha assegurat. Però fent via i donat per fet que aquest és el partit que representa "l'hegemonia ideològica" del país. Pujol ha afegit que "serà un Govern conformat a partir de JxCAT, i en aquest sentit enviem un missatge de tranquil·litat als ciutadans, perquè hem decidit en aquesta reunió que hi haurà Govern amb presència de JxCAT i que respondrà al missatge nítid del país expressat l'1-O". Però Pujol ha anat més enllà i ha assegurat que la llista del president és la baula entre ERC i la CUP: Sense Govern no hi pot haver República -ha dit en relació a la tesi d'ERC de fer un Govern efectiu-, i només treballant per la República -referint-se a la CUP-, no es garanteix el Govern. Hem de ser forts, i el nexe és JxCAT". 


Hi ha hagut també un missatge per a la CUP: "Cal obrir una reflexió, potser hem d'escoltar bé allò que ens van dir els electors el 21D, i potser un vot en contra o abstenció -en referència a la CUP-seria alterar aquest sentit, tenint en compte que dos diputats no podran votar". D'aquesta manera, Eduard Pujol ja despatxat la pregunta sobre si s'ha plantejat que Puigdemont i Comín renunciïn a l'escó per tal de facilitar la investidura. En aquesta línia, el portaveu de JxCAT ha demanat a ERC i a la CUP un gest de generositat per tal que les negociacions arribin a bon port: "Per consolidar el Govern hi ha d’haver una altra condició. Estem convençuts que la crida serà compartida per la gent que creu en la República i la independència, i també la democràcia, i per això convidem a fer els esforços que calgui -en referència als dos socis- per assolir un Govern que faci república, i nosaltres hem proposat totes les solucions que han calgut i ens hem mogut tantes vegades com ha calgut". 

Comentaris
Manuel
Muy buena decision! Por dignidad y coherencia y por la República! Creo que mis amigos de la CUP que tambien tienen dignidad y luchan por ella por coherencia que a eos no les falta, deberian aceptar a Jordi Sànchez! Otra cosa es ERC, que no para de sorprendernos porque ahora esta totalmente dirigida por politicos incapaces y sin dignidad!
Joan Carles
Anims i endavant! Del contrari anem a eleccions. I fem ja el Partit Nacional Català! Ja fem tard! El poble volem UNITAT! No volem comptarnos mes tardà! Això es un parany del Tardà i altres d ERC per fer fracassar el Procés! De moment els hi ha sortit malament! El poble és sabi!
molt bé !!
JxCAT manté Jordi Sànchez: “Farem Govern i garantirem la República” pssssssssssst.... pero no tenim diners.....psssssssssssst!!!!
Edgar D.
No entenc com ERC no dóna suport a la candidatura de Jordi Sànchez. Puc entendre la resistència de la CUP, ja que no està d'acord en el pla de govern, no en la persona. Però ERC ... a què està jugant? Amb aquesta actitud, ERC està donant-li la raó a Llarena. Es tracta que Espanya quedi en evidència davant el món!!! en canvi, ERC l'està justificant. Molt greu.
Teo
I Comin i jo i Carles i Puig i De i Mont ens reunim cada dimarts i aixequem acta, la registrem a Narnya i després pujem als unicornis grocs...
RFS
garantirem la República, o farem la República : ja no sabeu com enganyarnos. ( a mi no )
Andreu
Puigdemont fa el joc a C's. Amb els seus deliris sense cap estructura real, i paralitzant les institucions catalanes està fent molt de mal al país. No hi ha ningú que pugui frenar aquesta disbauxa?
Ppkillo
Prou! Jo ja baixo del carro. Tanta república per viure en una CCAA. Aquesta és la realitat i aquest Pujol es pensa que tenir un micro i dir 4 parides tothom babeja. Que equivocat que vas perdem bous i esquelles.
Joan Carles
Anem be!!!! ¿Perquè? Donç és claríssim; tothom contra Junts x Catalunya i el President Puigdemont, menys la CUP. Fins i tot ERC va en contra i juga molt brut. Amb JxCat, la CUP i el President Puigdemont, Catalunya encara ho ha sigut derrotada. Cal resistir un temps i guanyarem. En les properes eleccions tindrem mes força perquè estem construint la UNITAT!!!!
Marta
Sols El nostre President Puigdemont i la cup son els unics coherents i amb dignitat que ens queden. Ni pdecat i molt menys erc aporten res de bo a la situació actual de Catalunya!
10 de octubre
Oh, la realidad, esa cosa tan tediosa y fascista. Rápido, que alguien traiga otra Republiqueta simbólica de ocho inolvidables segundos, porque esto es un tostón.

envia el comentari