JxCat evita valorar el cessament de la cúpula de Treball

Albert Batet: "Ens remetem a les explicacions que pugui fer el conseller"

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha evitat aquest dimarts valorar el cessament de diversos càrrecs del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, entre ells el del secretari general de la conselleria, Josep Ginesta. Tot i que la setmana passada JxCat va exigir “un cop de timó” al conseller Chakir el Homrani, Batet no ha respost si els canvis que es van anunciar ahir dilluns són els que demanaven. “Nosaltres ens remetem a les explicacions que pugui fer el conseller”, ha contestat cada vegada que se li ha preguntat per la qüestió. El Homrani ha cessat Ginesta i ha nomenament el fins ara secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, com a nou secretari general de la conselleria. També s’ha designat Marta Cassany com a nova secretària d’Afers Socials i Famílies i Enric Vinaixa com a nou responsable de Treball. Tot plegat després de la polèmica dels ajuts dels autònoms, que més enllà del col·lapse informàtic es van atorgar per ordre d’arribada i es van exhaurir després de 10.000 sol·licituds.

Batet ha ofert una roda de premsa en què ha reclamat que tota restricció per frenar el coronavirus vagi “acompanyada d’una compensació” i ha acusat de “desídia” el govern espanyol per no haver “destinat ni un euro” a pal·liar els efectes de les mesures per evitar contagis de covid-19. “L’única mesura que hem vist és l’increment del pressupost de la monarquia, del Ministeri de Defensa per comprar tancs i armes i l’increment de la quota dels autònoms”, ha lamentat. Així, ho ha comparat amb els 300 milions d’euros amb què ha xifrat les ajudes de la Generalitat durant la segona onada de la pandèmia. També ha demanat que el Govern consensuï “les etapes i les mesures de reobertura amb tots els sectors afectats” com està fent, ha assegurat, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa. “Confiem que aquesta interlocució sigui extensible a tots els departaments”, ha afegit.

Comentaris

    Doctor Strangelove 15/12/2020 12:12 am
    Que mono que és el noi, així "grassonet" i una mica papissot! En fi, almenys té més bona pinta que en Torra, en E. "Mister Potato" Pujol o el batxiller de Waterloo. Doc.
      Doctor Strangelove 15/12/2020 12:12 am
      Que mono que és el noi, així "grassonet" i una mica papissot! En fi, almenys té més bona pinta que en Torra, en E. "Mister Potato" Pujol o el batxiller de Waterloo. Doc.

Nou comentari