JxCat es proposa impedir que el Parlament pugui ser dissolt per l'article 155

La formació planteja una reforma del reglament per garantir la "inviolabilitat" de la Cambra

 

 

 

JxCat ha presentat una proposta per reformar el reglament del Parlament que vol garantir la "inviolabilitat" de la Cambra com a institució. Diverses fonts de la formació han explicat que ho han plantejat en la ponència de la reforma del reglament del Parlament, que s'ha reunit aquest divendres a la tarda. Es tracta de diversos articles preliminars que JxCat pretén introduir abans del títol primer del reglament amb l'objectiu de blindar el Parlament davant de qualsevol "ingerència" externa.

 

 

Les mateixes fonts han destacat que el text que plantegen s'inspira en articles del Parlament Europeu, d'altres parlaments autonòmics i recull articles del Codi Penal. Una de les qüestions que proposen és que el Parlament "només" pugui ser dissolt pel president de la Generalitat, la qual cosa, segons aquestes fonts, impediria que la Cambra sigui dissolta per l'article 155 de la Constitució. Els grups han debatut aquesta iniciativa durant la reunió d'aquest divendres i ara els lletrats del Parlament l'estudiaran i s'abordarà en les properes reunions.

 

 

Altres fonts parlamentàries han assegurat que en aquesta sessió han començat a revisar els primers articles del reglament, però que encara no han abordat els punts controvertits de la reforma. La qüestió que genera més polèmica és que JxCat pretén que aquesta reforma serveixi perquè el Parlament pugui fer investidures telemàtiques amb l'objectiu de poder investir Carles Puigdemont sense necessitat que torni de Bèlgica, cosa que rebutja l'oposició i tampoc compta amb un consens total entre els partits independentistes.

 

Comentaris