JxCat i ERC volen "reprovar la participació" de Felip VI en "la campanya de pressions polítiques a entitats econòmiques"

Els dos grups han registrat una proposta de resolució per debatre-la a la comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament
Felip VI a Davos
Felip VI | CASA REIAL

JxCat i ERC han entrat una proposta de resolució per tal que el Parlament "reprovi la participació" del rei Felip VI "en la campanya coordinada de pressions polítiques a entitats econòmiques". Així ho diu el text, que ha avançat 'Nació Digital' i a la qual també ha tingut accés l'ACN, sota el títol 'Proposta de resolució sobre l'operació d'Estat per desestabilitzar l'economia catalana', per tal que es debati i voti a la comissió d'Empresa i Coneixement. Aquests dos grups també proposen reprovar "les actuacions liderades" per l'exministre d'Economia Luis de Guindos "organitzant una retirada concertada de dipòsits" de diverses agències estatals per tal de "desencadenar una fuga de capitals que forcés les principals institucions bancàries a canviar la seu social fora de Catalunya".

 

En aquest punt, JxCat i ERC consideren també que això és "incompatible amb la missió" del Banc Central Europeu –ara de Guindos n'és el vicepresident- de "garantir la seguretat i solidesa del sistema bancari" de la Unió. En un primer punt, JxCat i ERC també volen que a través de la comissió es condemni una "campanya per desestabilitzar l'economia catalana per part del Govern de l'Estat" durant el mes d'octubre del 2017 així com "la instrumentalització dels dipòsits bancaris de l'Estat per crear inestabilitats i les pressions a empreses i organitzacions econòmiques per traslladar la seu social". 

  

A més, també plantegen un punt perquè la cambra "denunciï el greu perill" que van suposar aquestes accions que denuncien, "malgrat que finalment només va aconseguir condicionar la decisió sobre el canvi de seu social d'una petita part de la base empresarial" de Catalunya. "Podrien haver tingut conseqüències molt més greus, amb el potenciar de desencadenar un pànic bancari que fes trontollar la liquiditat de les majors entitats financeres del país", afegeix el text.

  

En un últim punt, JxCat i ERC proposen a la comissió d'Economia instar els partits amb representació a les corts espanyoles a donar suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre aquesta suposada implicació arran de l'1-O per tal d'exigir al govern espanyol "una explicació clara, detallada i transparent sobre l'operació d'Estat per desestabilitzar l'economia catalana".  Comentaris
Una ruina per Espanya aquest element
Ramon
Necessitem com l'aire que es respira, que aparegui alguna veu inequívocament nacionalista català que comenci a parlar clar d'una puta vegada.
Antoni Ferret
Crec que en això tenen tota la raó, però fer-ho ara és pixar fora de test. Tenen raó, però, després d'un any, ocupar el Parlament en aquesta cosa sembla voler justificar el fet de "no fer res".
La amenaza de DUI no tenia nada que ver, los llamamientos de la ANC a hacer retiradas masiva de fondos para "empoderarnos "no tenian nada que ver, los avisos de la CUP a la banca para que fuer "haciendo las maletas" no tenian nada que ver. Sugiero a PDeCat y ERC que manden de nuevo a Xuclà a hablar con al Assad, a ver si les hace un hueco en Siria. Si no lo consiguen, siempre les queda la solución tradicional de irse a cagar a la vía.
La DUI no tenia nada que ver, las llamadas de la ANC a retiradas masivas de fondos para "empoderarnos" no tenian nada que ver, las declaraciones de la CUP desde 2015 diciendo a los bancos que fueran haciendo las maletas no tenian nada que ver. Ala, a cagar a la via, como acostumbran a decir algunos de los educados indepes que frecuentan este distinguido foro. Decid a Xucla que os intente buscar

envia el comentari