JxCat insta ERC a defensar el català a l’escola davant una associació ultra

Junts defensa la llengua catalana com la vehicular del sistema educatiu del país

Junts per Catalunya ha sortit aquest divendres en defensa del català a l’escola i ha instat el Departament d’Educació -a les mans d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)- a protegir la llengua davant dels atacs de l’associació ultraespanyolista Hablamos Español. En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, asseguren que Educació “ha ordenat a tots els centres educatius públics de Catalunya –de primària, secundària i batxillerat– que enviïn totes les seves programacions didàctiques en castellà a aquesta associació.

La formació considera, doncs, que ens trobem davant d’una “nova instrumentalització de la llengua catalana en pretendre qüestionar el model” de la seva escola i del sistema d’immersió lingüística. JxCat assenyala que es tracta d’un sistema que garanteix la “cohesió social” i les “competències lingüístiques de l’alumnat”. “El Servei d’educació de Catalunya i tots els centres educatius han d’estar preservats d’aquests atacs, que només qüestionen la professionalitat dels docents i el bon funcionament del sistema educatiu català”, afirma Junts per Catalunya.

Segons Junts per Catalunya, el Departament d’Educació ha comès un error “traspassant la responsabilitat als centres i als equips directius” de les escoles, i es neguen a “compartir l’exigència de fer públiques les programacions de les assignatures que s’imparteixen en llengua castellana”. La formació de Carles Puigdemont recorda en aquest comunicat que el català és la llengua vehicular al sistema educatiu de Catalunya, i que així ho determinen l’Estatut i la LEC.

Segons JxCat, la resposta que hauria d’haver donat Educació a aquesta petició és que “totes les assignatures s’imparteixen en català, excepte aquelles que són en altres llengües”. Junts opina que aquesta era la resposta que hauria d’haver donat el Departament, assumint així les seves “responsabilitats” en lloc de “delegar-les a les direccions dels centres educatius“. El partit també aprofita el comunicat per traslladar tot el seu “suport i reconeixement” als equipis directius i docents del model educatiu de Catalunya, i reivindiquen el català com a llengua vehicular a l’escola catalana.

Comentaris

  Claravalls 08/10/2021 12:19 pm
  A Catalunya el català i mil idiomes més. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats...vosaltres sou qui sobreu al nostre país.Apa,feixistes foteu el camp cap el vostre estimat país Nordia. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//.
   Doctor Strangelove 08/10/2021 5:58 pm
   A veure Claravall, no som República, el que sí que puc afirmar és que tens un retard molt important! Suposo que no ho entens, tampoc et fa falta pel que deus fer a la vida! Doc.
   Doctor Strangelove 08/10/2021 5:58 pm
   A veure Claravalls, no som República, el que sí que puc afirmar és que tens un retard molt important! Suposo que no ho entens, tampoc et fa falta pel que deus fer a la vida! Doc.
  Pepe 08/10/2021 12:56 pm
  S'ha de defensar el català sempre, i no només davant una associació ultra o dels del 155!
  Ex- votant d`' ERC. 08/10/2021 3:28 pm
  Potser ERC ho farà. Però, si el seu soci del govern de Madrid, el PSOE li ordena el contrari......
  joandomenec 08/10/2021 3:45 pm
  Una altra baixada de pantalons d'ERC. Enviar les programacions a una entitat privada? Ni en català ni en castellà. El conseller d'Educació és boig? Manar als directors aquesta bajanada? Prou de pallassos inútils d'ERC:
  Clar 08/10/2021 3:56 pm
  Fora els ocupants.
  Octubrista 08/10/2021 5:20 pm
  Vichy es desperta perquè ensuma que el poble català està abandonant la indiferència per la seva llengua i que això afectarà les votacions quan toqui. Tinc poca fe en el que faci Vichy, però si fan alguna cosa, benvinguda sia. El que és imprescindible és que els catalans reaccionem i abandonem l'actitud mesella de canviar de llengua davant els inadaptats i fem boicot absolut als establiments que no retolin i atenguin en la llengua del país, botigues virtuals incloses. Pensaré que alguna cosa està canviant quan Amazon es vegi obligada a oferir una versió en català de la seva web, perquè perd vendes
  Aigualit 08/10/2021 9:41 pm
  Associació ultra es refereix a la ANC o a Omnium? Algu ho sap?

Nou comentari