El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat diu que l’acord amb els comuns només “afecta un 0,0005% dels números”
  • CA

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha minimitzat aquest dilluns l’impacte que l’acord amb els comuns hagi pogut tenir en els nombres finals dels pressupostos. La vicepresidenta del partit de Carles Puigdemont ha assegurat que els comptes han pogut superar la tramitació parlamentària “gràcies a un acord polític de pressupost per pressupost” i afirma que la participació de la formació de Jéssica Albiach “afecta un 0,0005% dels números“.

“Com que no tenen projecte per Barcelona, sacrifiquen la ciutat”, ha subratllat la portaveu de Junts. Així doncs, Artadi també ha criticat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per haver optat pels comuns quan la CUP va reiterar la seva negativa a aprovar els comptes presentats pel conseller d’Economia, Jaume Giró. És per això que la portaveu de Junts ha afirmat que la seva formació encara manté la petició de reunió amb Aragonès, encara que encara no se li hagi formulat directament al cap de l’executiu.

Cal recordar que els pressupostos de l’any 2022 estan tramitats gràcies als vots d’En Comú Podem. La CUP va estar negociant amb el Govern durant moltes setmanes, però finalment les dues parts no van arribar a un acord. Els anticapitalistes van recórrer a les bases de la seva formació, però finalment la militància va rebutjar la proposta de la Generalitat.

Va ser llavors quan el Govern va haver d’arribar a un acord in extremis amb els comuns. Es van produir reunions al Palau de la Generalitat en les quals no hi va participar Junts per Catalunya, ni tan sols el conseller d’Economia, Jaume Giró. No obstant, el cap del Departament sí que mantenia contactes amb el president de la Generalitat. En les negociacions amb els comuns, però, només hi van participar membres del Govern d’Esquerra Republicana de Catalunya. JxCat sempre va mostrar el seu rebuig a pactar amb els comuns i no mirar de trobar una sortida amb la CUP.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 29, 2021 | 14:50
    Gonzalo novembre 29, 2021 | 14:50
    En cambio,el acuerdo de juntos por el cash con el PSC en la diputación de Barcelona, son mil millones de euros. Nada..calderilla....eso sí...6000 euritos limpios cada mes, para la rumana.
  2. Icona del comentari de: Artadi no va voler vicepresidir la Generalitat perquè tenia molta feina a l'Ajuntafems de BCN a novembre 29, 2021 | 18:04
    Artadi no va voler vicepresidir la Generalitat perquè tenia molta feina a l'Ajuntafems de BCN novembre 29, 2021 | 18:04
    Es tant coherent aquesta Nena apadrinada, que parla més del Govern que no pas del quera a l'Ajuntafems... Deu sermerda?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa