JxCAT demana per carta a Torrent que aturi el "llenguatge ofensiu" del Parlament

El grup parlamentari rondina en considerar que s’utilitza “sovint un llenguatge ofensiu” a la cambra
Torrent al costat de Torra al Parlament de Catalunya
Torrent al costat de Torra al Parlament de Catalunya | ACN

 

Missiva del grup parlamentari de JxCAT al president de la cambra, Roger Torrent, per tal que posi fre al que titllen “llenguatge ofensiu” que segons el seu parer “s’utilitza massa sovint a la cambra”. La carta, registrada ahir a la tarda, i a la que ha tingut accès El Món, es queixa del to “impropi d’un parlament” el que sovint s’escolta a la cambra, i en particular, l’utilitzat contra el president Quim Torra. 

 

La carta comença comentant la sessió de control al President de la Generalitat d’ahir, concretament “certes actituds per part del Grup Parlamentari Socialista i Units per Avançar”.  Unes actituds que el portaveu de JxCAT, Albert Batet, assegura que “no es corresponen amb el respecte que es mereixen ni el president de la Generalitat ni la insitució del Parlament del Catalunya. 

 

 

El llenguatge ofensiu contra les persones i institucions, que s’utilitza massa sovint en les intervencions en plenari o en comissió és impropi d’un parlament i no hauria de convertir-se en un fet habitual ni permissible”, remarca la carta. Amb aquesta premissa, JxCAT demana a Torrent que faci el favor de “mantenir l’ordre durant les sessions del ple” així  com “no permeti que es repeteixin fets tan lamentables com els d’avui i adopti les mesures pertinents davant d’alteracions del bon fer d’aquesta cambra, si fos necessari”. 

 

Fonts del grup parlamentari, insisteixen que la carta s’ha remès després de sessions en comissió i en plenari que freguen “la mala educació o el mal gust”. Unes formes que per JxCAT embruten la imatge i la feina del legislatiu català. 

 

La carta de JxCAT a Torrent pregant ordre i decòrum a la cambra
La carta de JxCAT a Torrent pregant ordre i decòrum a la cambra | QS

 Comentaris
Fora delinqüents del Parlament.
A Carrizosa no se li hauria de permetre el seu comportament groller i mancat de nivell. Les intervencions han de respectar unes normes bàsiques, i no es pot convertir el Parlament en una barra de bar. S'han d'expulsar i sancionar els energumens que insulten a les persones i a les institucions.
tinc tot el dret !!!
I jo : un ciutada de Catalunya demano al Parlament, que no es facin lleis al estil 6 i 7 de Sep !!
Iceta y su pandilla de vividores franquistas son socios preferentes de los colau's y de supermegaprogre coscubiela que ya se ha refugiado en la puerta giratoria de Esade en el nido de los neoliberales franquistas.
Cinismo en estado puro.
Esta gentecilla de JxCAT, saben lo que significan los vocablos: racista, étnicista, supremacista, excluyente, seis, siete, septiembre, golpe, Estado, caradura, ilegalidad; repito cinismo en estado puro.
qualsevol
Per cert Coscubiela tenia o té 3 sous, o quatre, Parlamentari, Professor d'ESADE, Representant sindicat dins de Fecsa (?), i bufet d'advocats laboralistes(?).
Gebre
Ja era hora, coi! Em fa sentir vergonya.
LSO
La chusma de ciudadanos, no pueden estar a la altura de un Parlament, son vulgares y ordinarios, garrulos, incultos, etc.
Moi memme
Dubto molt que el mitja merda del torrent tingui els collons que fan falta. Aixo no li ha de demanar ningú, ho hauria de fer de mutu propi.
Antoni Ferret
M'hi adhereixo totalment. Per cert que avui, en aquest mateix espai, n'hi ha tres que també déu n'hi do. Són els que fan 3, 7 i 8.

envia el comentari