JxCat creu que Sánchez hauria de seure a la taula de diàleg “si es vol comprometre a trobar una sortida”

Jordi Sànchez avisa del "gran risc" que el PSOE utilitzi l'espai de negociació només com una foto

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hauria de participar a la taula de diàleg “si es vol comprometre a fons en trobar una sortida” al conflicte. Així ho ha expressat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha insistit que a la seva formació són “escèptics” amb aquest espai de negociació perquè no tenen cap indicador que els puguin ser “optimistes”. Així, ha advertit del “gran risc” que el PSOE vulgui utilitzar la taula de diàleg “per dividir l’independentisme i canviar el focus” i per “utilitzar-la només com una foto”. “Hem de ser molt prudents”, ha afegit.

Finalment, ha afirmat que la unilateralitat “forma part del projecte del país”. Sànchez ha dit que l’escepticisme amb què parlen de la taula de diàleg els membres de JxCat -el mateix vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, la setmana passada-, “no és un tema nou”. “Només cal llegir els acords de legislatura que vam segellar amb Pere Aragonès, on de manera clara i nítida diem que som escèptics”, ha recordat. 

Sobre la data de caducitat a la taula de diàleg, ha assegurat que qui posa calendari no és Junts, sinó ERC i la CUP, en el marc del seu acord per la investidura. El marge que li donen a l’espai és de dos anys -fins al 2023. “I a nosaltres ens sembla bé”, ha afegit Sànchez, que recorda que damunt la taula hi ha d’haver “dos punts irrenunciables: amnistia i autodeterminació“.

D’altra banda, Sànchez ha reivindicat la unilateralitat com una “eina i un dret legítim quan un estat nega drets”. “No en parlem ara per posar problemes a la taula de diàleg, forma part del projecte d’aquest país”, ha raonat, “altra cosa és si s’ha d’activar o no, en quin moment i en quines formes”.  D’aquesta manera, ha admès que “si es repeteix el mateix que el 2017, possiblement passaria el mateix“. Per això ha afirmat que “en aquests moments ningú proposa la unilateralitat per exercir-la en aquests moments”. “Que el quan no sigui ara no vol dir que hi renunciem”, ha dit.

Comentaris

  Joan de l'Ós 26/08/2021 12:46 pm
  A part de servir perquè ERC pugui anar esclafant cadires, ningú més amb dos dits de front entén que s'ha d'anar a fer a la taula del "diàleg" i el primer que ho demostra és el Pedro Sánchez. Si no s'hi presenta que farà l'Aragonès ? Seguir la pallassada ?
  Jo mateixa que n'estic fins els nassos dels Comuneros d'erc, dels venuts de Junts i dels pijo rastes de la CUp 26/08/2021 3:12 pm
  Sóc votant de Jxs, Jxc i ara de Junts. Donar el govern a Er amb el meu vot sense que poguessim escollir ja ho vaog trobar malament, però que ara en Sanchez expressi que fer ara una via unilateral seria igual que el 2017 és no entendre res. Jo el qie veig cada dia mes, és que desitjo que surti un partit politic del 1 O que no tingui interessos de pagues i tingui les mateixes conviccions que tenim eñs que vam posar la cara i el cos l'1 O. Si no fos perque no havieu preparat res, que anavei de fariol, la gent haguessim estat al carrer amb la DUi. Es mes, el president hagues pogut nacionalizar Caixabank I Sabadell el mateix 3O que era a 48h d'haver guanyat el referendum. Els que heu anat a la presó crec que us mereixeu descansar i fer una vida tranquil•la i donar el relleu a gent jove que vulgui anar per la DUi ja.
  Miren 26/08/2021 3:44 pm
  Què negociaran? La convivència a Catalunya? Com molt bé diu un comentari, l'amo no negocia amb l'esclau. Propostes, projectes, pedaços i un devessall de paraules, ja no creïbles. Projectes; la Sagrera, el corredor mediterrani, TGV a l'aeroport, Rodalies, prendre competències com els bombers ara centralitzat... el 155 no s'acaba mai, com la repressió. Mentre el nostre govern demana, proposa, castiga, i sobretot, calla. Ens entreté amb batalletes entre els partidets.
  Fots pena 26/08/2021 3:50 pm
  És una vergonya el que fas Jordi Sànchez. Ets un traïdor com erc.
  Anònim 26/08/2021 4:40 pm
  Si Aragonés no va a las reuniones de los presidentes de las comunidades porque no le sale, que quiere que el presidente del gobierno vaya cuando él o ellos quieren?, esto va a ser la mesa cuadrada y tiro porque me toca, y cuidado con lo que traman los separatistas que volvéis al trullo.
  Traïdor 26/08/2021 8:06 pm
  Hauries d'estar dins d'ERC. Al no ser així, confirma que part de JxCat son uns traïdors com tu, ERC i la CUP. Aquest 11S vos escridassarem com vos mereixeu.
  No tens vergonya 26/08/2021 8:57 pm
  Traïdor.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 26/08/2021 9:51 pm
  Jordi Sànchez va dir que la preparació del referèndum del 1-O era només una catxa per veure si els espanyols negociaven i deixaven anar alguna engruna. Però el referèndum es va fer malgrat els esforços combinats d'autonomistes i unionistes; es va fer i el vam guanyar. Ara volen anar a negociar amb la catxa de la unilateralitat. El problema per Farxanxess (l'altre, el que està a Madrid) serà evitar que se li escapi el riure en el moment de la foto
  Ex- votant d`' ERC. 27/08/2021 3:25 am
  Doncs, com que ja ha guanyat, no s'hi presentarà.
   Si noi, 27/08/2021 10:32 am
   tu has votat tants cops ERC com la Ferrussola, també coneguda com la mare superiora dels missals
  No a la taula. 27/08/2021 5:29 am
  Perque? Si només te una sola cosa en ment.
  Català 27/08/2021 8:12 am
  Segons la teoria de Richard Feynmann, hi ha múltiples històries possibles a l'univers, algunes molt i molt poc probables: posa com exemple una en que Belice guanyi totes les medalles d'or d'uns jocs olímpics. Improbable, oi?. Doncs és més probable aixó que no pas que el govern espanyol accepti i respecti la voluntat del Poble de Catalunya.
  Torra-t 27/08/2021 8:30 am
  Taula de negociació =presa de pel als espanyols.
  Son corruptgents, sempre ho volen embolicar tot 27/08/2021 10:04 am
  És una taula de diàleg entre governs, Jordi Sànchez no es ni parlamentari, i amb més motiu hauria d'estar-hi l'ex-vice-president Junqueras. Els corruptgents processistes cap enlloc, liderats pel pallasso Torra titella de Fuogpelmón, ja es van carregar la primera taula de diàleg. Ara segueixen al costat amb PP, VOX i Colonos contra la taula per parlar de tot, però mai ofereixen cap alternativa millor. Només marcar paquet com adolescents... En fi, fins qu'els votants no veigin l'engany dels nouvinguts a l'independentisme, casualment des que es va destapar la podridura a can Corruptgència, boicotejaran qualsevol proposta d'avançar cap a la independència...

Nou comentari