JxCat creu que el Govern “no es va saber anticipar” a la pandèmia a les residències

Jordi Fàbrega creu que els confinaments municipals i comarcals "no tenen sentit en bona part de Catalunya"

El diputat de JxCat Jordi Fàbrega ha assegurat que és “imprescindible” fer autocrítica de la gestió de la pandèmia a Catalunya. En resposta a la compareixença del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, al Parlament Fàbrega ha dit que el Govern “no es va saber valorar prou ràpid ni es va saber anticipar” a la situació viscuda a les residències. De fet, ha assegurat que es va evidenciar que cal “un canvi” en el model d’atenció a la gent gran. D’altra banda, Fàbrega també ha assegurat que els confinaments municipal i comarcal “no tenen sentit en bona part de Catalunya” i ha reclamat que si tornen a caldre restriccions siguin “territorialitzades”. A tall d’exemple, Fàbrega ha remarcat que a Barcelona hi ha una densitat de població de 16.000 habitants per km2, mentre que al Pirineu és de 13 hab/km2. Per això, ha dit, les mesures s’haurien d’haver basat també en dades demogràfiques.

Durant la seva intervenció, el diputat de Junts ha dit que cal una reformulació del sistema sanitari “urgent” i ha subratllat que el finançament és “endèmicament insuficient”. A més, també ha defensat que caldria haver comptat més amb el paper de les farmàcies, especialment en la distribució de tests d’antígens. Fàbrega també ha criticat el “desgavell” en les dades de defuncions a nivell d’Estat i ha assegurat que la transparència és “fonamental”.

En relació a les negociacions per a formar Govern, Fàbrega s’ha limitat a dir que l’independentisme té el 52% dels vots i ha demanat “avançar plegats per posar remei” a la situació social i sanitària. “Mà estesa per fer Govern”, ha afegit.

Comentaris

  Luna Barceló 14/05/2021 1:22 pm
  M'agradaria que recordéssim realment qui va infectar l'estat. No va ser altre que les males decisions de Madrid amb Illa com a Ministre de Sanitat i el president Sánchez que no té n'idea de res com bé està demostrant. Madrid havia d'haver-se tancat per terra i aire i no permetre que s'escampés més del compte el que ja entrava per altres vies. També cal recordar les males praxis en la compra de material sanitari i ara amb les vaccines. Estem rodejats de polítics i assessors inútils que tenen uns sous als quals si fossin decents haurien de renunciar i fins i tot retornar el que han cobrat sense mereixeu. Les hemeroteques no enganyen i Madrid sabia el que venia... i que va fer? el de sempre res fins que no els queda altre. I encara tenen la barra d'enviar a Illa per que comandi a Catalunya, vaja tropa!
  Al govern i a l'oposició 14/05/2021 1:09 pm
  El problema s'ha donat a tot Europa i no només a Catalunya. JxCAT van de savis una vegada han passat els fets. Recordar que ells estan al govern i que al Procicat hi ha dos consellers, un dels quals és de JxCAT.
  ciutadà 14/05/2021 7:49 am
  Natural; els polítics, que son la gent més inepte del món, només els funciona la cosa quan no hi ha problemes. A la més mínima dificultat ja no saben com sortir-se'n. Imagineu doncs quan la dificultat es ten grossa.
  Ricard 13/05/2021 8:43 pm
  Crítica evident, però fàcil que ara sobra. Junts té molta feina, i no toca ser deslleial amb els socis de govern. TOTHOM s'ha equivocat amb la pandèmia, i no només els consellers d'ERC. El govern, a més, es solidari en les seves decisions. O sigui que Junts també s'ha equivocat. L'excepció és la racista Diaz, que s'ha equivocat a posta, amb el sorprenent aplaudiment popular. I és que els castellans són com són. Ja s'ho faran mentre no ens toqui subvencionar-los encara més des de Catalunya.

Nou comentari