JxCAT avala la proposta d’Aragonès de fer un referèndum pactat

El secretari general de JxCAT, Jordi Sánchez, ha avalat aquest dijous la proposta del president del Govern, Pere Aragonès, de fer un referèndum pactat amb l’estat espanyol per resoldre el conflicte actual, tal i com va manifestar ahir en una conferència a Madrid. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Sánchez ha explicat que JxCAT “comparteix la proposta” i que aquesta està definida en l’acord de Govern. “Només un referèndum acordat pot acabar substituint el que va ser el llegat de l”1-O, combinat amb qualsevol via de diàleg i negociació si es fa en condicions”, ha remarcat Sánchez.

Sobre la taula de diàleg, Sánchez ha dit que no té cap voluntat d’obrir una polèmica i ha recordat que des de JxCAT s’han manifestat sempre “partidaris del diàleg”, però ha advertit que “no veiem en el govern espanyol la predisposició per resoldre el conflicte polític”. El secretari general ha afirmat que “lamentablement els fets estan corroborant el que JxCAT ha vingut dient des del primer moment” en referència a les dilacions en la taula de diàleg. “Ja m’agradaria equivocar-me i trobar a la Moncloa una actitud favorable per resoldre el conflicte polític i que la taula de negociació tingués agenda, mètode i un recorregut per resoldre el conflicte, i això no és així”, ha remarcat.

Sánchez ha lamentat que s’hagin “vetat” els participants escollits per JxCAT per estar a la taula de diàleg. “La taula no diré que estigui en una via morta, però sí en una via lenta que no sabem cap on porta, amb nervis públicament com posen de manifest les versions divergents d’Aragonès i Sánchez“. Malgrat tot, “JxCAT és pacient i jo també: estem a favor que hi hagi una via dialogada, però creiem que el govern espanyol juga amb la taula per desgastar-nos”. Sánchez ha dit que el que no farà el partit que lidera és “a qualsevol preu legitimar la imatge del govern espanyol, que usa una parença de via de resolució per guanyar temps i per aparèixer en l’àmbit internacional com que aquest govern està resolent un conflicte, i res més lluny de la realitat”.

Comentaris

  NO CAL. Ja el vam fer. Gener 13, 2022 | 10:11
  Un altre referèndum? Fins que les granotes criin pèl?
  Ray Gener 13, 2022 | 10:11
  Es que és molt fàcil. Segons Junts Referendum resol el problema. Pues ara mateix Espanya no li cal resoldre res. Així que ja hem acabat.
  Pere LLimonera i Citronell Gener 13, 2022 | 10:15
  REFERÉNDUM EN CATALUNYA PARA SABER QUE PORCENTAJE DE ASIGNATURAS EN ESPAÑOL/CASTELLANO QUIEREN LOS CIUDADANOS QUE SE DE EN LAS ESCUELAS Y EDUCACIÓN CATALANAS Propongo que como medida de profundización en la Democracia y por el apego que una parte de la sociedad catalana tiene a los "Referendos"; y por simple higiene democrática, para saber que piensa el pueblo catalán realmente sobre la "inmersión" y el modelo educativo, que se Realice un Referéndum a la vez que las próximas votaciones autonómicas, para saber que porcentaje de asignaturas en Español/Castellano quieren los ciudadanos que se de en las escuelas en Catalunya: el 25%, el 50%, el 75% o el 100%... Luego se puede hacer una media ponderada de los resultados y aplicarla en la "Escola" Catalana! - Creo que sería el método mas Democrático y abriría el camino para "ablandar" el corazoncito del Estado de la Nación Española para otros posibles futuros "referendos" en Catalunya sobre otros temas... Sería un Win-Win clarísimo para todos y me sorprendería que el Govern y los Partidos Nacionalistas de patrias-inventadas (que se auto-proclaman tan "Democráticos", "al contrario que otros") N0 estuvieran de acuerdo en realizarlo; incluso "me extrañaría" que ellos mismos o el 'Govern' no lo propusieran prontamente al Gobierno de la Nación...
  NO CAL. Ja el vam fer, ja el vam guanyar. Gener 13, 2022 | 10:15
  Un altre referèndum? Fins que les granotes criin pèl? Jo no en penso fer cap mes. Vam dir que sí i és ben vàlid. I mira si s'ho van creure que us van empresonar i tot. El dia de la marmota, un altra vegada, no. Us quedareu sense el meu vot! No es pot enganyar així a la gent.
  Joan Gibert Gener 13, 2022 | 10:20
  Atès l'engany del Sr. Jordi Sànchez, als catalans en general i als membres de l'ANC en particular, en relació amb el referèndum de l'1-O en el que no hi creia (per més que li hagi costat una presó clarament injusta), no crec que aquest senyor tingui cap credibilitat ni legitimitat per parlar-nos de referèndums ni d'independència. Per altra banda, la seva trajectòria com a demolidor o afeblidor de les organitzacions per on ha passat (el seu pas per la presidència de l'ANC va ser una desgràcia i el seu pas actual per JuntsxCat apunta cap al mateix "èxit"), hauria de fer reflexionar a més d'un i més de dos sobre la capacitat dissolvent d'aquest senyor.
  No teniu Vergonya Gener 13, 2022 | 10:57
  Aquest traïdor hauria d'estar a erc. Colla de farsants.
  MÉS SOLS QUE LA UNA al mig del no res! Gener 13, 2022 | 11:21
  Toma nota, Mariano! Tenen mes seny ells que vosaltres, Ho heu sentit? El gobierno de España diu que no se'n fará cap de referèndum. Per la qual cosa, deductivament avala que en un sol referendum que ja es va fer en el seu moment n'hi ha prou. Va sortir que sí, tenim el Consell per la República treballant-hi, el MHPC a Bèlgica no ens ha deixat sols, I SORT D'ELL! De què aneu, Junts? No voleu deixar España i no voleu la independència, com els hi passa a ERC. És aixó, no?
  Angeles Gener 14, 2022 | 21:55
  Un nou referèndum, ja podeu anar a fer la ma, Sr. Jordi Sanchez i Sr. Junqueras tanto monta monta tanto, aneu a prendre pel sac

Nou comentari