El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge ratifica les mesures en tres barris de l’Hospitalet
  • CA

El jutjat d’instrucció número 16 de Barcelona en funcions de guàrdia ha ratificat les mesures per aturar la covid-19 als barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat però ha rebutjat prohibir les reunions de més de 10 persones. En la resolució, notificada aquesta matinada, considera que en línies generals les mesures s’adeqüen a les competències del Govern i als motius sanitaris per aplicar-les. Considera però que no es pot ratificar la prohibició de les reunions privades de més de 10 persones perquè “s’afecta directament un dret fonamental” consagrat a la Constitució.

En aquest sentit, en quedar incloses les prohibicions de bodes, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, el jutge afirma també que s’afecta al dret a la llibertat religiosa i que “no es troba base legal” per donar el vistiplau a aquesta prohibició.

Per això, assegura que “res obsta a que es puguin produir reunions de més de deu persones si es respecten les obligacions imposades i mesures sanitàries en vigor excloent de les mateixes aquelles persones que presentin símptomes clars de la malaltia detectables per altres mitjans menys gravosos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa