El jutge del Volhov investiga quant gasta Waterloo al Carrefour i al McDonalds

El sumari dibuixa un grapat de suposats entramats de comptes a la recerca dels comptes de la Casa de la República i els pagaments als advocats

El jutge de l’operació Volhov no només para l’orella a les telefonades d’activistes independentistes sinó que vol fiscalitzar al màxim la Casa de la República. En concret, les finances de Waterloo, del govern a l’exili, amb Carles Puigdemont al capdavant. De fet, el magistrat Joaquín Aguirre, amb l’ajuda de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, ha dedicat bona part de la instrucció a demanar a d’altres estats informació d’un grapat de comptes corrents que gestiona Jaume Cabaní. Un nom que obsessiona la instrucció perquè el consideren el comptable del govern a l’exili. És més, el qualifiquen del “cervell” del sistema financer a través de “criptomonedes. Tot, en un intent de bastir el relat que l’exili es financia amb diners públics de subvencions dedicades a l’esport o ONGs de cooperació, malgrat que aquestes entitats rebessin els diners públics molt abans de l’exili. L’esforç d’elaboració de l’enginyeria financera de l’exili per part dels investigadors és ingent, però admeten que no poden anar més enllà del “suposar“. 

Però la instrucció ha anat més enllà en estudiar en detall comptes corrents que reben els ingressos de “passarel·les de pagament” com Stripe Payments UK Ltd o Nation Builder, els instruments utilitzats per la web defensaexili.org. El control rigorós sobre els abonaments, pagaments i ingressos dels comptes on s’aboquen els fons que provenen de les donacions. Fins i tot, el jutge “suposa” els pagaments que haurien anat a parar a les minutes dels advocats de Puigdemont a Bèlgica i Alemanya, quan Puigdemont va ser detingut per ordre del tribunal Schleswig-Holstein. En concret, detecta un traspàs de 9.000 euros en concepte de “suport jurídic” el 13 d’abril de 2018, quan Puigdemont estava engarjolat.

Les despeses petites suposadament per mantenir Waterloo

Les despeses petites suposadament per mantenir Waterloo Quico Sallés

Ara bé, el jutge també posa la lupa a les despeses corrents amb targes de crèdit i dèbit en comptes que sospita que utilitza la logística de Waterloo. La pista del jutge és que “l’adreça indicada en els moviments bancari correspon a l’adreça de l’anomenada Casa de la República i la residència de Carles Puigdemont a Waterloo”. A partir d’aquí, els investigadors rastregen tot el que genera aquests comptes des de les donacions que rep a les despeses més prosaiques de la Casa de la República, que corresponen a la intendència més bàsica.

En aquest marc, hi embolica la societat Catglobal ASBL, formada entre d’altres pel senador Jaume Matamala, el mateix Cabaní o Erika Casajoana, membre del secretariat de l’ANC en representació de les assemblees a l’exterior de la plataforma independentista. També desgrana els moviments d’aquest compte perquè té la mateixa adreça que la Casa de la República. No només les grans xifres com les transferències de donacions que reben aquests comptes, sinó les petites despeses com ara les compres al mercat de Brussel·les, àpats al McDonalds, tiquets de pàrquing o el lloguer.

Ara bé, la instrucció destaca amb totes les lletres les compres a través d’aquests comptes a MediaMarkt de Brussel·les (406 euros), Uber (1809,35 euros) o Cabify (25,55 euros), companyies de taxis privades o Strato.de (empresa de dominis d’internet) i compres per valor de 1.900,13 euros al Carrefour Express. També implica en altres moviments l’entitat Associació Units per al Foment de la Cohesió i la Catalanitat (AUFCC), que la Guàrdia Civil interpreta que s’utilitza com a pantalla per transvasar diner públic o d’operacions de criptomoneda cap a l’exili.

Part del sumari que embolica comptes de Cabani amb Waterloo

Part del sumari que embolica comptes de Cabani amb Waterloo Quico Sallés

 

Comentaris

  Via fora els adormits 29/11/2020 6:47 pm
  L'estat espanyol en forma de deep state és un estat policial contra l'independentisme, els catalans semblem ximplets o potser és el fet d'haver estat estat ocupats tants de segles per l'estat espanyol i estem inmunitzats contra aquesta mena d'atacs i no reaccionem ni ens defensem prou. Ens provoquen, ens empresonen polítics i ciutadans que es manifesten, espien amb micròfons il·legals ocults en autos i habitatges, punxen telèfons i ordinadors il·legalment, munten atestats TACITO amb notí
  Sisco 29/11/2020 7:15 pm
  Al jutge i a la GC els hi diria que "qui no te feina al gat pentina" ja no saben que han de fer per cassar el Premi Gran que persegueixen des de fa temps
  Ceballut 29/11/2020 7:17 pm
  El colonialisme té absolutament clar qui és el seu enemic, Malauradament, encara queden independentistes que no s'han afiliat al Consell per la República perquè no se'n han adonat de que és l'únic organisme fora de l'abast de les urpes colonials capaç de lluitar amb eficàcia per l'alliberament de Catalunya.
  David 29/11/2020 8:00 pm
  2800 persones encausades pel procés, anys d'investigacions i persecucions... Això si que és malversació...
  Tom 29/11/2020 8:14 pm
  no ens deixen tranquils ni quan Puigdemont va al lavabo.....algun dia acabara aquest mal son anomenat espanya ?
  Ricard 29/11/2020 8:26 pm
  El secular fanatisme castellanista del funcionariat estranger a la seva colònia. Impunitat per a tots ells amb tot, sigui el que sigui, inclosa la divulgació pública de converses privades no punibles de catalans honrats. I als fanàtics no els passa res. Estat repressor dels castellans contra els catalans. Miserables annexionistes.
  Elia 29/11/2020 8:47 pm
  Aquest jutge, en lloc de perdre el temps amb bestieses, més li valdria investigar a on es l'imman de Ripoll, o el qui va orquestrar l'atemptat de Barcelona, però ja se sap que a Caspanya, l'enemic és l'independentisme..doncs bé que sàpigue el sr jutge que es morirà de vell, però l'independentisme seguirà, o potser ja no caldrà, però no ens rendirem!!
  Raül 29/11/2020 10:30 pm
  Però a tot això investiguen els comptes de Puigdemont per algun indici racional de delicte o com sembla només per que és Puigdemont i veure si hi ha algun delicte. Per que anar al super no és indici de cap delicte i mentre que investigar a algú sense que hi hagi cap indici en contra seva si que ho és.
  cge 30/11/2020 7:16 am
  Això si que és malversació de diners públics. I ningú del podemitas/comuneros dirà rés, ah no que són de los nuestros oi?
  Gerard de sarria 30/11/2020 8:20 am
  El bitcoin es una moneda incontrolable i inconfiscable. A Catalunya haurea D haver hi molt més interès per aquesta moneda que ja es present.
  GAVANENC 30/11/2020 8:32 am
  Jajajaaaaa jajajaaaaa es que ja foten riure
  Miquel 30/11/2020 9:55 am
  I quan gasten els ministres monarquia presidents autonòmics diputacions ajuntaments etc en tot España en dietes..? Masses institucions masses polítics hi ha a tot España...
  Y es que es de ser buena persona! 30/11/2020 10:36 am
  Aquest jutge, que m'imaginava com un homínid camninant ajudant-se dels artells de les mans i resulta que es preocupa per la salut del MH investigant la despesa en McDonalds! Ja tinc la llagrimetaa punt de sortir...
  Miquel 30/11/2020 10:55 am
  Són bojos, aquests romans...
  JordiP 30/11/2020 11:34 am
  Des de que aquelles quatre saberudes funcionàries d'Hisenda van modificar la lectura del Còd.Penal, qualsevol pensament de dedicar calers públics a despeses privades és malversació, encara que la despesa no es produeixi mai. Es veu que rector del seu poble els deia que es peca "de pensament, paraula, obra i omissió". Cal saber què gasta i qui paga el paper de vàter dels traïdors separatistes catalans. Potser algun dia hauran pensat gastar calers de la Conselleria.
  Ferran 30/11/2020 1:12 pm
  Todos los comentarios anteriores estáis equivocados... Éste se enteró gracias a los 45 millones de euros que han pagado en escuchas,que había algún caso de hemorroides,y ha querido saber qué tipo de papel utilizan. Es para recomendar el seda y anular también el exceso de azúcar....Hay que goderse!!!

Nou comentari