El jutge belga decidirà sobre l’extradició del conseller a l’exili Lluís Puig el 7 d’agost. Així ho han explicat els seus advocats a la sortida de la vista que s’ha celebrat aquest dimarts. La defensa ha reclamat a la Cambra del Consell, el tribunal de primera instància, que declari nul·la l’euroordre perquè consideren que el Tribunal Suprem no era el competent a Espanya per emetre aquesta petició d’extradició contra Puig. En cas que el jutge tingui dubtes sobre això, l’equip jurídic de Puig ha demanat al jutge belga que faci una pregunta prejudicial sobre aquesta qüestió al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Per tant, el 7 d’agost la justícia belga haurà de decidir si accepta o no l’extradició, si l’anul·la perquè creu que el Suprem no és competent o bé si pregunta al TJUE sobre aquesta qüestió.

Puig ha comparegut aquest matí davant la justícia belga per l’euroordre després de l’ajornament per la covid-19. El conseller a l’exili ha arribat al Palau de Justícia de Brussel·les acompanyat per Carles Puigdemont i Clara Ponsatí. Més tard també ha arribat Toni Comin i la delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret. L’última audiència que tenia pendent el 30 de març va ser suspensa per la pandèmia i ara amb la desescalada s’ha reactivat el cas. 

Nou comentari

Comparteix