La justícia anul·la l'adhesió de Castelldefels a l'AMI

El PP sol·licita un ple extraordinari per acatar la sentència
Façana de l'Ajuntament de Castelldefels
Façana de l'Ajuntament de Castelldefels | Google Maps

El jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona ha anul·lat l'adhesió de Castelldefels (Baix Llobregat) a l'AMI que es va acordar en un polèmic ple municipal el 23 de juny de 2015 quan partidaris i detractors de la independència es van enfrontar a les portes del consistori. La sentència, acceptant el recurs interposat per Societat Civil Catalana, considera que la clàusula genèrica competencial relativa als ajuntaments "queda acotada a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal" i subratlla que les administracions "han de servir amb objectivitat els interessos públics". En el que no s'ha pronunciat la sentència és sobre l'anul·lació de les quotes abonades a l'entitat municipalista perquè el consistori no va arribar a fer cap pagament a l'AMI.

 

A les poques hores de fer-se pública la sentència, l'exalcalde de Castelldefels i portaveu del PP, Manu Reyes, ha proposat al PSC i a Cs la celebració d'un ple extraordinari per acatar la sentència i no recórrer la decisió judicial "per acabar d'una vegada per totes amb aquesta decisió política que va en contra dels interessos dels veïns i veïnes de Castelldefels". "Les forces constitucionalistes tenim l'obligació d'acabar amb el disbarat de la permanència de Castelldefels a l'AMI quan més del 80% dels veïns de la ciutat van votar el 2015 a formacions no independentistes", ha afegit. 

 

Reyes destaca que les forces constitucionalistes tenen 14 dels 25 regidors del consistori i confia que tant el PSC com Cs donin suport al PP en aquesta demanada. "Creiem que després de tot el que ha passat a Catalunya en els últims anys hem de recuperar el seny i la normalitat a les institucions"Comentaris
Nicolau
No es pit acatar oq .es INJUSTA .Estan prevaricant per molt jutjat que sigui.
Per això
Vaig marxar d'aquest municipi.
Joan
L'AMI és il·legal? Oi que no? Doncs per què no s'hi pot adherir un ajuntament, quina llei ho impedeix? És com si s'adhereix a una associació de viles sardanístiques, de viles geganteres o de viles per la igualtat home-dona, si el ple de l'ajuntament ho vota qui és el jutge per dir que no ho pot fer? Tuf de prevaricació, efectivament.

envia el comentari