Junts rebutja que Felip VI presideixi el lliurament de despatxos a jutges: “No tenim Rei”

L'any passat l'òrgan de govern dels jutges va convidar al monarca, però no hi va acudir perquè el govern espanyol no el va autoritzar

La portaveu de Junts en el Congrés, Miriam Nogueras, s’ha mostrat contrària al fet que el Rei presideixi la tradicional cerimònia de lliurament dels despatxos a futurs jutges a Barcelona, on està situada l’Escola Judicial. “Nosaltres no tenim Rei”, ha proclamat. L’any passat, i per primera vegada des que va accedir al tron, Felip VI no va acudir a aquest acte que cada setembre el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) organitza tradicionalment en la capital catalana.

L’òrgan de govern dels jutges va convidar al monarca, però finalment aquest no va acudir perquè, segons es va publicar, el Govern no el va autoritzar. En aquells dies estava a punt de confirmar-se la inhabilitació de Quim Torra i l’Executiu estava en plenes negociacions dels Pressupostos.

“No estem al servei de ningú”

I si bé encara no hi ha data per a la celebració d’aquest acte, Nogueras ja rebutja que el Cap de l’Estat presideixi aquesta cerimònia perquè la Catalunya independent a la qual aspiren no està “al servei de ningú, i menys del que van en contra seva”. “En tot allò que organitzi la Casa Reial no ens trobaran, i crec que parlo per tot el Govern (català)”, ha subratllat Nogueras, qui ha recordat que el “‘a por ellos’ inicial” que es va sentir després del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va ser del Rei.

Amb tot, la portaveu de Junts ha posat en relleu que “més del 80%” dels ciutadans de Catalunya no se sent representat per la Casa Reial i “són republicans”. “Nosaltres no tenim Rei i tenim molta feina que fer i no perdrem ni un segon en alguna cosa que no sols no ens concerneix sinó que ens ha fet molt de mal”, ha conclòs.

Comentaris

  Doctor Strangelove 12/09/2021 12:33 pm
  I si aquesta sense estudis (recordo que no té ni el batxillerat) diu que no té Rei, que coi hi ha a la capital del Reino de España? Ah, va a cobrar! Sou impresentables, demagogs, sense cap mena de lògica, però sobretot el que sou és mediocres! Doc.
  Luisnomeacuerdo 12/09/2021 6:19 pm
  Nos la bufa lo que digan los fanáticos fascistas independentistas.
  Català 12/09/2021 7:56 pm
  Doncs perfecte .Els catalans no tenim rei, i molt menys aquest fill de putero.
  Català 12/09/2021 7:56 pm
  Doncs perfecte .Els catalans no tenim rei, i molt menys aquest fill de putero.
  Realidad vs Imaginación 12/09/2021 9:06 pm
  Realidad vs Ficción: “ En Catalunya / España” hay rey: SI. En Catalunya este Pelo Mocho? NO.
  Veterà antifranquista. 13/09/2021 8:26 am
  Vaig rebutjar la monarquia en votar contra la constitició del 78 i l'estatut del 79. Ara, després de tants anys, em trobo entre gent de la meva corda.
  Veterà antifranquista. 13/09/2021 8:26 am
  Vaig rebutjar la monarquia en votar contra la constitició del 78 i l'estatut del 79. Ara, després de tants anys, em trobo entre gent de la meva corda.
  Ricard 13/09/2021 11:33 am
  A la darrera edició de lliurament de credencials als nous jutges la que va parlar en nom dels idem va fer un al·legat increïble, renyant a tothom que no permetés que el seu estimat rei hi anés, i que justifica que mai més es faci aquest lliurament en terres catalanes. Els jutges diuen deure's només a l'imperi de la llei, una llei que promulga exclusivament un grup nacional per majoritari demogràficament: el castellà. Els jutges apliquen només la llei dels castellans, i ja des de l'ocupació castellana de Catalunya. Prou hipocresia.

Nou comentari