Junts avisa que no donarà suport als pressupostos de l’Estat “a canvi de res”

La formació considera que són "clarament insuficients"

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, considera que els pressupostos generals de l’Estat que han arribat aquest dijous al Congrés són “clarament insuficients”. Així ho ha afirmat en explicar que destinen a Catalunya una inversió de 2.230 milions, és a dir, una quantitat “molt similar” a la compromesa als pressupostos del 2021 i que en els primers sis mesos del 2021 només es va traduir en una inversió de 275 milions, el 13% del promès.

En la roda de premsa des del Congrés per valorar els comptes, Nogueras ha recordat que els pressupostos generals de l’Estat van vinculats sempre a un “alt grau d’incompliment” per part de l’executiu espanyol. En aquest sentit, ha destacat que “la mitjana d’execució dels pressupostos generals de l’Estat a Catalunya és del 66%, mentre que a Madrid 113%. “Junts no demanarà perdó per ser exigents perquè creiem que és el millor per ser útils a Catalunya”. “Catalunya porta massa anys vivint de les molles”, ha sentenciat.

Nogueras ha assegurat que la seva formació estudiarà els comptes, però ha avançat que no donaran els vots “a canvi de res” ni “demanarà perdó per ser exigents”. En tot cas ha insistit en la necessitat que les formacions independentistes abordin conjuntament aquesta negociació i ha estès la mà a ERC. Nogueras ha insistit en la necessitat que les formacions independentistes pactin una estratègia comuna al Congrés a l’hora d’abordar aquesta negociació “amb més força”, i ha criticat que el catalanisme “està massa acomplexat”.

La portaveu de Junts ha obert la porta a la negociació en assegurar que la seva formació no descarta cap escenari –tampoc la presentació d’una esmena a la totalitat dels comptes, que ha de ser abans de divendres– però ha recordat que abans de decidir cal “mirar” els pressupostos amb detall. “Si hi ha voluntat de seure, Junts sempre estarà a la taula de negociació”, ha dit. “No donarem els vots de JxCat a canvi de res o a canvi de molt poc”, ha reiterat seguidament.

Comentaris

  Veterà antifranquista. 13/10/2021 6:05 pm
  Dues coses: una, si no ho fa JxC, ja ho farà ERC. Dues; Va ser el Poble de Catalunya, en acceptar la constitució de 78 i l'estatut del 79 qui acceptà gustosament viure de molles.
  Veterà antifranquista. 13/10/2021 6:05 pm
  Dues coses: una, si no ho fa JxC, ja ho farà ERC. Dues; Va ser el Poble de Catalunya, en acceptar la constitució de 78 i l'estatut del 79 qui acceptà gustosament viure de molles.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 13/10/2021 6:23 pm
  Si JUNTS dona suport als pressupostos colonials pagaran un preu electoral molt alt. Els d'ERC tots sabem què faran
  Tela 13/10/2021 6:40 pm
  A l'estado podrit i violent no se l'hi ha d'aprovar res fins assolir la independència. Ja començeu a semblar ERC.
  Prou 13/10/2021 6:44 pm
  Prou autonomisme. Independència ja.
  Cge 13/10/2021 6:52 pm
  Junts no feu d'ER espero que NO doneu suport als pressupostos xq seria una traidoria al vostre poble.
  Quin país més miserable 13/10/2021 10:00 pm
  És una manera de dir que els hi aprovaran. Al final tant ERC com Junts formen part del mateix engany.
  Guillem Ben-Aviat 13/10/2021 10:23 pm
  Dins de JUNTS hi ha sectors que volen que sigui un partit "normal", és a dir: una menjadora que negocia amb els espanyols obtenir unes molletes de pa a canvi d'ajudar-los a fotre'ns fins la camisa. Aquest sector vol donar suport als pressupostos, encara que sigui a canvi d'una promesa que ja saben que Espanya no complirà, però que els faci quedar bé davant la clientela. Potser obliden que això ja ho fa ERC i ho fa molt bé. El sector independentista de JUNTS, per contra, pensa que si no aconseguim la independència abans que el "Titànic espanyol" s'acabi d'enfonsar, ens enfonsarem amb ells i que, per tant, la independència és cosa de vida o mort i que votant en contra dels pressupostos es desestabilitza i debilita la sangonera i augmenten les nostres possibilitats de cardar el camp a temps.
  LLARENA dPENA 13/10/2021 10:37 pm
  ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC, segur que votarà SI al presupostos escanyols. I dubto molt, però molt, que JxCAT no faci el mateix. ESGUERRO no ho diu, no tenen culllons per dir-ho, però ja no estan per la república catalana. I de JxCAT, encara no ho tinc clar que facin el mateix. No trigarem gaire a veure com els de JxCAT, copian el que fa ESGUERRO, faran el mateix i li faran la vida cómoda i tranquila al Sr. Sánchez, el d'Escanya.
  ernst 13/10/2021 11:05 pm
  Els de Junts no son autèntics patriotes espanyols a diferencia dels de Esquerra que si que ho son. nomes cal recordar la llista de ministros de España de la segona republica, entre el quals Luis Companys
  Miriam-Carles-Laura 14/10/2021 12:26 am
  El tridente que consquistará la independencia por goleada. Con la ayuda de Comin bajo los palos.

Nou comentari