Junts per Catalunya signa un conveni amb Unitat Catalana per “recosir el nord i el sud”

Durant l'acte de signatura Puigdemont ha acusat Rodríguez de continuar amb la mateixa "cantarella": "Si soc aquí com a ciutadà lliure és per alguna cosa"

Junts per Catalunya i Unitat Catalana, el partit nacionalista català de la Catalunya del Nord, han signat un acord per treballar plegats en l’estratègia política per “recosir el nord i el sud”. Amb aquest conveni, el partit busca l’expansió de Junts per Catalunya a la Catalunya del Nord. Puigdemont, ha signat el conveni en un acte als Banys d’Arles i Palaldà, a la Catalunya del Nord

En el document signat per les dues formacions, s’acorda que Unitat Catalana serà la representació de Junts per Catalunya a l’estat francès. El text també marca que els membres del partit que compleixin els requisits podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya del Nord. També els membres d’Unitat Catalana es podran presentar a les eleccions municipals i del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, però, Junts per Catalunya no pot interferir en les accions i decisions en relació amb l’Estat francès sense el vistiplau d’Unitat Catalana.

Durant l’acte de signatura, Puigdemont ha assegurat que aquesta aliança demostra el compromís d’ajuda mútua per “continuar amb més força i més valor”: “Ens hem d’ajudar entre catalans, perquè si no, no ho farà ningú”. El líder de JxCat ha rubricat el conveni amb el president d’Unitat Catalana, Jaume Pol, i han posat com a exemples recents de lluites compartides (a banda de la defensa de la llengua i la cultura) la decisió de l’estat espanyol de no autoritzar la col·laboració de mitjans aeris francesos per extingir l’incendi del cap de Creus o el tall de vies arran de la pandèmia.

Puigdemont també ha assegurat que el govern espanyol té “un problema d’interpretació de la realitat” qualificant els indults de “gest molt important per a la convivència”. Puigdemont ha replicat les declaracions de la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, que ha afirmat que espera que els independentistes hagin “après la lliçó” i que aparquin reivindicacions com el referèndum.

El líder de Junts per Catalunya ha afirmat que no entén a què es refereix Rodríguez quan demana a l’independentisme aparcar reivindicacions com el referèndum: “Què volen dir? Que deixem de guanyar eleccions? Que deixem de tenir les idees que tenim? Si aquest és el gest que esperen, no el tindran mai”.

També acusa el govern espanyol de mantenir la mateixa “cantarella antiga” dels darrers 3 anys i 8 mesos: “Haurien de començar a pensar que haurien de canviar la cançó perquè jo soc aquí com a eurodiputat i com a ciutadà lliure, potser és per alguna cosa que haurien de valorar”.

Comentaris

    JordiT 20/07/2021 11:04 am
    Partits nacionalistes en França!, no sàvia que existissin. No deixa de ser una cosa exòtica per als francesos

Nou comentari