Junts diu que ERC ha “quedat en evidència” pel català a l’audiovisual

Junts per Catalunya ha acusat aquest diumenge Esquerra Republicana de “quedar en evidència” per la negativa del govern espanyol d’incloure quotes de català a la llei audiovisual. Ho ha dit el president parlamentari de la formació, Albert Batet, en un acte de Junts a Vilanova i la Geltrú de cara a les eleccions municipals del 2023. Batet ha reaccionat a les declaracions del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, en les quals va apuntar que no hi havia un percentatge concret, però que es treballaria per donar suport i defensar les llengües cooficials. “Com que ja sabem de quin pal van, no serem el partit que direm que negociem perquè després no ens donin res a canvi”, ha reblat. En referència als comptes del govern de Pedro Sánchez, Batet també ha afegit que als diputats del seu partit “no els enganyaran”.

En un acte celebrat aquest dissabte, ERC va advertir el govern espanyol que la preservació de la llengua catalana i el suport del partit als comptes estatals són dues qüestions indissociables. Per tant, la formació republicana va reiterar que vincula un possible suport als pressupostos estatals a la protecció del català. “El català no es toca”, va exclamar la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que va compartir telemàticament un acte amb el president de la formació, Oriol Junqueras. El cap de files d’ERC va avisar que “qui no entengui que el català és imprescindible, és impossible que arribi a un acord pressupostari” amb el seu partit.

En paral·lel, ERC va tornar a situar obertament la CUP com a soci preferent per aprovar els comptes de la Generalitat per al 2022. Els republicans van assegurar que veuen els anticapitalistes com una “aliança imprescindible” i “estratègica” per superar la “sociovergència”. El president d’ERC va titllar les històriques aliances entre el PSC i l’antiga CiU de “model caduc que ha marcat la corrupció”.

Comentaris

  LLARENA dPENA Novembre 07, 2021 | 17:03
  Ha quedat com tots. Des de sempre. Perquè amb Escanya no teruràs res, ni un ni els altres. I el de les "155 monedes" tant cofoi pensant que algú és creuria res del que tant presumía. Era molt evident que el de les "155 monedes", com l'Aragonés, la Vilalta i el Mossén com laresta de tots nosaltres, tampoc ens ho creuriem. ESGUERRO AUTONOMIUSTA pot anar presumir tant com vulgui però la seva realitat només té un adjectiu: FRACAS.
  Ex- votant d`' ERC. Novembre 07, 2021 | 17:22
  Ja fa molt temps que ha quedat en evidència.
  Tano Novembre 07, 2021 | 18:57
  Tota la raó i més.

Nou comentari