Junts emplaça ERC a desdir-se i seguir treballant per un acord

Sànchez obre la porta a cedir vots per facilitar un govern en solitari d'ERC

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha reafirmat la voluntat del seu partit d’arribar a un acord. Així, Sànchez torna a passar la pilota a ERC i demana aprofitar els 74 diputats que les urnes els han donat. “En aquests moments continuem oferint la possibilitat de tancar acords amb Esquerra. Queden 18 dies, sabem que no són molts”, ha afirmat Sànchez, que s’ha mostrat convençut que aquest acord és possible i ha demanat no posar excuses. Sànchez ha assegurat que els esculls de la negociació mai han estat relacionats amb la distribució de competències perquè “encara no se n’ha parlat”. “Des de Junts seguim emplaçant ERC a seguir treballant per un acord de legislatura que ens permeti guanyar terreny a les llibertats que l’Estat espanyol ens nega”, ha subratllat. Sànchez ha descartat així que un govern en solitari sigui l’única opció: “Un govern independentista ampli encara és possible”.

Sànchez obre la porta a cedir vots per facilitar un govern en solitari amb l’argument que Junts rebutja una possible repetició electoral: “Proposaré, si cal, que quatre diputats donin suport a Esquerra per tirar endavant, nosaltres no especularem amb les eleccions. Però exigirem, tant si en formem part com si no, una transparència i lleialtat a uns principis de govern que haurem de conèixer”.

“Ens ha sorprés la determinació de Pere Aragonès quan durant 83 dies ens ha demanat cedir-los els vots de Junts per fer un govern de coalició”, ha reconegut Sànchez, que ha afirmat que fins ara les converses havien anat “relativament bé”, amb una resposta “àmplia i compartida”. El secretari general de Junts ha aprofitat per llançar un dard a Pere Aragonès: “Ens hagués agradat que aquesta contundència d’ERC l’hagussin tingut també en les negociacions amb l’Estat”.

Sobre la taula de diàleg, Sànchez ha dit que han ofert a ERC ser “lleials” a una taula negociada amb el govern espanyol tot i considerar que no ha donat cap resultat fins ara. “No pretenem alterar els resultats de les urnes, per això hem de parlar, dialogar i coordinar perquè la força dels independentistes de Madrid serveixi per reforçar el govern de Catalunya”, ha conclós Sànchez, que ha afirmat que Pere Aragonès tindrà el seu “reconeixement i suport sense estar tutelat per ningú”.

Puigdemont avisa que no es deixaran “trepitjar”

Carles Puigdemont també ha estat present al Consell Nacional de Junts des de Waterloo. “No s’han escatimat esforços per diluir Junts per Catalunya. Amb aquest Congrés, Junts es prepara per batallar des d’on calgui”, ha avisat Puigdemont. El president a l’exili ha llançat un avís a tots aquelles que “menystenen” el seu partit: “Junts fa nosa a alguns, voldrien que no existíssim o fóssim insignificants. Avui sabem més que mai que necessitem per la independència de Catalunya que existeixi Junts.” Puigdemont ha dit que Junts surt més reforçat per “sumar molta gent d’un espai cridat a ser l’espai central de l’independentisme efectiu”. “No ens deixarem trepitjar”, ha dit Puigdemont sense especificar a qui fa referència.

A banda, Anna Erra ha estat escollida aquest dissabte presidenta del Consell Nacional de Junts. Erra ha llançat un dard contra Pere Aragonès i ha recalcat que el seu partit defensa la unitat de l’independentisme: “Sabem que com més junts anirem, més endavant podrem tirar els projectes d’aquest país”.

Comentaris

  Juli Vert 08/05/2021 6:06 pm
  Diafruteu del que voteu.
  Junqueras torna la pasta, LLADRE FERROVIAL 08/05/2021 2:30 pm
  Votar FERROVIAL JUNQUERAS I LA SEVA SECTA CRIMINAL ES LEGAL?
   Roser 08/05/2021 3:48 pm
   Vergonya sentim per Junts
   64
   43
   Respon
    Erc Terrorisme Ferrovial 08/05/2021 5:10 pm
    Vergonya d'esquerra del bandido Junqueras el lladre Ferrovial, morts i pasta, i la fiscalia psoe el protegeix. Hermanos junqueras QUINS LLADRES. MORTS I MES MORTS DE FERROVIAL
  Que els voti illa a aquests beatos cope.junqueras.colau 08/05/2021 2:27 pm
  Tripartit3, Ferrovial2, lladres d'esquerres. Junqueras el G4AN QUINQUI D'ESPAÑA.SANCHEZ
  126
  3
  Respon
  Maria 08/05/2021 2:16 pm
  Els hi donareu els vots i la investidura i acabaran governant amb podemitas i socialistes. És el que tenen els traïdors i deslleials.
  Els espanyols a governar amb espanyols 08/05/2021 1:21 pm
  No home, no. Deixeu a aquests milhomes que s'enfonsin d'una vegada.
  120
  4
  Respon

Nou comentari