Junts denuncia que el pactisme del PSOE és “fum” i confirma el ‘no’ als pressupostos

Junts ha confirmat que els seus quatre diputats al Congrés votaran en contra dels pressupostos generals de l’Estat de 2022. La portaveu de Junts a la cambra baixa, Míriam Nogueras, ha denunciat en roda de premsa aquest dimecres a la tarda que en aquests últims tres anys s’ha demostrat que el pactisme del PSOE és “fum”. “Estem retrocedint i no ens podem permetre tornar-nos a equivocar”, ha advertit Nogueras, que ha insistit a demanar “unitat” de l’independentisme. La diputada ha criticat que “mercadejar” amb la llengua -en referència a l‘acord de l’executiu espanyol amb ERC sobre la llei audiovisual- “només beneficia al PSOE, que salva els pressupostos, però no blinda la llengua catalana”.

“Només hi ha una manera de salvar la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país i és materialitzar la independència“, ha assegurat Nogueras, que ha argumentat que la protecció del català “no és una partida pressupostària” i “no és cap concessió, sinó una obligació”. Nogueras ha esperat “unitat” de l’independentisme per defensar la llengua en el sector audiovisual així com el català a les escoles. “El mateix dia que es pacta l’audiovisual, el Suprem es carrega la immersió lingüística“, ha criticat.

Segons Junts, el govern espanyol porta un “vestit de progressista”, però a l’hora de la veritat acaba votant a favor de situar la cúpula judicial “en mans de la ultradreta”. Nogueras ha dit que cal “deixar de donar tantes oportunitats al PSOE”, que “fa temps que ha decidit que la unitat d’Espanya és molt més important que el benestar dels catalans”.

Nogueras també ha criticat que el govern espanyol rebutgés la seva esmena, que es va aprovar amb els vots de l’oposició, sobre crear un fons covid de 9.000 milions. Fonts de Junts han defensat que és una esmena que es pot executar i han explicat que el govern espanyol no ha presentat cap vot particular per retirar-la del dictamen dels pressupostos generals de l’Estat.

Comentaris

  Ricard Novembre 24, 2021 | 19:25
  Els castellanistes, xenòfobs, com sempre defensant el contrari del que diu la constitució, que paradoxalment no es treuen de la boca.
  Marc Novembre 24, 2021 | 19:35
  ERÑ vota a favor de PSOE dels GAL i a canvi rebem l'eliminació progressiva del català, i una quota de català a Netflix del 6% (spoiler, els sociates feixistes mai ho compliran). La boca és queda petita del que se'ns estan pixant a sobre.
  I què? Novembre 24, 2021 | 20:01
  A hores d'ara Juntets no compta per a ningú ni per a res al Congrés.
   roc Novembre 24, 2021 | 21:17
   i els que podrien comptar ho fan com a botiflers
  Gonzalo Novembre 24, 2021 | 21:31
  Damos por supuesto que rompereis el pacto con el PSC en la diputación de Barcelona, no? Ah...no...que gracias a ese pacto, la rumana se lleva 6000 euros limpios cada mes...
   UnDedo Novembre 24, 2021 | 23:59
   Q tal por la misa del francisquito, gonzalin??
  FIU Novembre 24, 2021 | 23:58
  almenys tenen una mica de dignitat i no com els passarells d'ER. A quí coi se li va acudir possar a un farsant con el rufian al capdavant d'esquerra??
  Català Novembre 25, 2021 | 08:52
  Ara que els pressupostos ja estan aprovats us podeu fer el valent.
  federalista Novembre 25, 2021 | 16:56
  be els 4 de junts com els 0 de espot, carracelas l'alexandre i resta d'hiperventilats son irrellevants, tant a nivell d'estat com a nivell de catalunya, de fet si esquerra vul.lguera pactar amb socialistes i comuns tindria una majoria folgada 73 em sembla, es a dir sis per damunt de la majoria absoluta i els 32 de junts per res no servirien per res, mai millor dit , com diu el seu nom hahahaha i com els 4 de junts per cash del congres hahaha ui mira un pareat.

Nou comentari