Junts considera un “acudit” la taula de diàleg amb el govern espanyol

Nogueras descarta un gest com la carta de Junqueras per part de la formació

Junts qualifica d'”acudit” la taula de diàleg amb Catalunya que els governs central i català tenen previst reactivar, i descarta, per “coherència”, que els dirigents d’aquest partit tinguin un gest similar a la carta de l’líder d’ERC, Oriol Junqueras, rebutjant la unilateralitat.

En declaracions a el programa ‘Parlament’, de RNE, recollides per Europa Press, la portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha rebutjat que els presos polítics de la seva formació segueixin els passos de Junqueras perquè, segons ha apuntat, si per alguna cosa ha destacat el seu partit en els últims anys és per la “coherència”.

“El nostre discurs, reivindicacions i principis són exactament els mateixos que el primer dia, i tants membres de Junts que estem fora com els seus presos polítics han mantingut aquesta coherència i compromís amb la independència de Catalunya”, ha manifestat.

“No hi som per regalar vots a canvi de res”

En aquest sentit, Nogueras ha admès que, si bé els indults que el Govern pretén concedir als presos polítics poden alleujar el dolor d’ells i les seves famílies, ha insistit en que la resolució de la crisi política catalana passa per l’amnistia i la independència.

I, per això, la portaveu independentista ha subratllat la disponibilitat de Junts a dialogar sempre – “no ens hem negat mai”, ha dit– però ha qüestionat la taula de diàleg, que, al seu parer, “sembla més un acudit que una realitat “. “No estem per regalar vots a canvi de res”, ha postil·lat.

Preguntada en aquest punt si creu que ERC rendibilitzarà la sortida de presó dels presos polítics, la dirigent de Junts ha rebutjat la possibilitat que es parli de “mercadeig” amb la llibertat d’aquells polítics que, segons ha recalcat, “són de la Generalitat de Catalunya, no dels partits”.

En aquest punt, ha defensat la necessitat que les forces independentistes a Madrid vagin de la mà en els assumptes que concerneixen a Catalunya actuant amb “unitat de criteri”, com ve reclamant Junts “des de fa temps”, però ha admès que “els està costant “.

És imprescindible anar “junts” a Madrid

Encara que hi ha dit que hi ha coordinació “en alguns temes”, ha recalcat que per al seu partit és “imprescindible” que els partits independentistes treballin junts en tots els assumptes relatius a la independència de Catalunya.

En un altre ordre de coses, i preguntada sobre si comparteix l’acostament de la Generalitat de Catalunya amb Sarsuela durant la recent visita de Rei, Nogueras ha puntualitzat que tant ERC com Junts comparteixen “l’absolut rebuig” a la figura del Cap de l’Estat.

De fet, ha destacat que així ho han vingut evidenciant en els últims anys, en els quals ni el Govern ha convidat a el Rei ni ha acudit als actes convocats per Felipe VI a Catalunya, només als convocats “per tercers”, amb independència que d’en els mateixos estigués ell o no.

Comentaris

    I tenen raó 19/06/2021 12:09 pm
    És clar que Junts, en si mateix, ja és un acudit. Després diuen que no són convergents però els surt l'ADN-CDC per les orelles.

Nou comentari