Junts carrega contra el govern espanyol per “tornar a enganyar” amb la llei audiovisual

“Pedro Sánchez ha tornat a enganyar”. Així ha reaccionat la portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, després que l’executiu espanyol hagi aprovat el projecte de llei audiovisual que obliga a les plataformes audiovisuals amb seu a Espanya a incloure una quota mínima d’un 6% per al català. El projecte de llei audiovisual, per tant, ha deixat fora plataformes internacionals com Netflix, HBOMAx o Amazon Prime, que fins ara s’havia assumit que també haurien d’aplicar el percentatge. Per tot plegat, Sales ha assegurat que “la millor esmena” al text és tramitar una nova norma al Parlament. Per la seva banda el secretari general del partit, Jordi Sànchez, ha demanat explicacions a ERC pel seu vot favorable als pressupostos de l’Estat.

Fonts de l’executiu de Pedro Sánchez han reconegut aquest migdia que el projecte de llei de l’audiovisual aprovat en el Consell de Ministres d’aquest dimarts només obliga a garantir la quota de llengües cooficials a les plataformes amb seu a Espanya, com seria el cas de Filmin o Movistar+. Les mateixes fonts argumenten que la directiva europea té molta complexitat i limita la capacitat d’intervenir sobre les plataformes internacionals. A més, sostenen que el que inclou la llei respecta el pacte amb ERC. El percentatge per a les llengües cooficials s’hi va introduir fruit de l’acord de l’executiu amb ERC per aprovar els pressupostos de l’Estat de 2022, però fins ara el govern espanyol no havia concretat que deixava fora Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

Per la seva banda, ERC ha recordat aquest dimarts que l’acord amb el govern espanyol sobre la quota del 6% per a llengües cooficials a la llei audiovisual era “de mínims”. Fonts dels republicans han remarcat, després que el govern espanyol hagi admès que la quota no afecta plataformes internacionals, que ja van explicar que “s’hauria de seguir treballant via esmenes”.

Comentaris

  Roc Novembre 30, 2021 | 19:16
  Erc ven molt barata Catalunya
  Manel Novembre 30, 2021 | 19:18
  Mentre a ERC continuiin cobrant la pagueta els hi és igual tot això.
  Veritat sempre Novembre 30, 2021 | 19:27
  És a dir, ERC ha pactat una llei perquè el puto Vomistar en faci una mica de Català. Filmin súpera el 6% en el seu catàleg de molt abans. De Netflix, HBO, i Disney, no contractarà ningú ni tan sols per fer subtítols en català, sent empreses de divulgació audiovisual privada que tant se’ls fot el català i, amb el "Gobierno actual" oblideu-vos. Ningú ens ho regalarà, a veure si entenem d'una vegada que som nosaltres que ho hem de començar a fer. A què merda esteu jugant 52%, comenceu a fer una mica de vergonya en gral.
  Català Novembre 30, 2021 | 19:46
  Escolteu-me: us han tornat a enganyar si. Però per babaus!
  fat boy Novembre 30, 2021 | 20:38
  Home, enganyar, enganyar, el que es diu enganyar...
  Ferran Novembre 30, 2021 | 21:32
  Intentarán engañarnos siempre, con rabia y sin desfallecer....
  La Guineu sense Carasseta Novembre 30, 2021 | 21:53
  Cantinflas no ha enganyat ningú, no li cal , els dirigents catalans s´enganyen ells sols, no els cal que ningú els enganye
  airausu Novembre 30, 2021 | 22:16
  Ñerk s'està venent CAT a bocins per tal de fer veure que pinten alguna cosa a les Ñes. Es queixaven de "cumberyénsia" i aquests venuts no tan sols no porten peix, que han regalat el cove "a cambio de nada"...
  vendetta Desembre 01, 2021 | 07:59
  chanches igual de botifler ke er, jxc er y cup momium y anc botiflers

Nou comentari