El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts busca el cos a cos amb el PSC el dia de l’entronització d’Illa
  • CA

El PSC ha sigut el protagonista de la jornada política d’aquest diumenge, i no només al centre on es feia el congrés extraordinari del partit, sinó també com a blanc de les crítiques dels rivals, precisament arran de les proclames llançades pels socialistes catalans durant aquest cap de setmana. Junts, que ha celebrat a Vilafranca del Penedès un dels actes que cada setmana fa arreu del territori per preparar les eleccions municipals, ha aprofitat la trobada per buscar el cos a cos amb el PSC. I ha sigut Mique Iceta –el primer secretari sortint en favor de Salvador Illa, tot i que conservarà un càrrec, la presidència del partit, menys executiu i més honorífic– qui s’ha endut la sacsejada.

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha acusat el ja ex primer secretari d’haver-se mantingut “callat i submís” les darreres setmanes, durant el debat per la imposició del 25% de classes en castellà que persegueix el TSJC i la complicada negociació de la llei audiovisual i sobre la llei Celáa. Un silenci que, segons Batet, es va mantenir fins ahir.

Batet ha llançat una pregunta amb to de desafiament als socialistes catalans: “Quin partit són? El de la regressió o el de la immersió? El del catalanisme o el de l’unionisme? Tenim ganes de saber quin PSC tenim al davant, si el partit és “el del 155 o el que té voluntat de tirar endavant”, ha reclamat. I també ha interpel·lat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet. “Què ha fet per permetre que el català sigui oficial a la cambra de l’estat? No ha fet res!”, ha conclòs.

Tot i centrar-se en gran part en el PSC, ERC també ha rebut. Tant Batet com el senador Josep Lluís Cleries han retret als republicans que hagin acabat donant suport als pressupostos de Pedro Sánchez, al Congrés i al Senat, “a canvi de res”. “Haurien de servir per defensar la nostra nació, la llengua i l’escola”, han reclamat. “Hem de fer que els nostres vots al Congrés no siguin a canvi de res, sinó per defensar la nostra nació, la llengua i l’escola”, l’ha secundat Batet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta a desembre 19, 2021 | 17:56
    Fins als nassos de juntsxlapasta desembre 19, 2021 | 17:56
    De vegades semblem tontos. El pzo€c es ibex155 i ja ho ha demostrat a bastament. Ara, aneu per feina i deixeu de marejar la perdiu.
  2. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a desembre 19, 2021 | 23:15
    L'OBSERVADOR ASTORAT desembre 19, 2021 | 23:15
    El PSC/PSOE, és ara mateix el primer partit "MONÀRQUIC“ i també el "COL.LABORADOR NECESSARI, CLAU DE VOLTA i BLANQUEJADOR" del PÚTRID i PESTILENT Deep State Ñ (FRANQUISTA 2.0 -BORBÒNIC), hereu directe i continuador d'un Estat GENOCIDA-FEIXISTA. Respecte de CAT, completament homologable amb PP, Vox, C's, SCC............
  3. Icona del comentari de: EL MÉS RUC FA RELLOTGES DE FUSTA... a desembre 20, 2021 | 12:38
    EL MÉS RUC FA RELLOTGES DE FUSTA... desembre 20, 2021 | 12:38
    Els de JxCAT li haurien de preguntar a la Nuria Marin (aquella que van fer presidenta de la DIBA) el que realment és el PSC. Ella i els del PSC a la DIBA no estavem d'acord amb aplicar el 155? No fotem...ja està bé amb tant cinisme...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa