La Junta de Portaveus del Parlament demana la llibertat de Julian Assange

La Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració de suport a l’activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange, que en demana l’alliberament “incondicional i immediat”. El text, que es va votar dimarts passat i va obtenir l’aval de JxCat, ERC, CatECP i la CUP, ha estat publicat aquest dilluns al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC). Els signants assenyalen “la repressió contra Julain Assange” i es manifesten “contra el silenci eixordador que situa aquest ciberactivista en un context de desemparament internacional, de manera més accentuada després de la seva irregular detenció” a l’ambaixada equatoriana a Londres.

Assange es troba actualment involucrat en un procés d’extradició als Estats Units des del Regne Unit per haver fet pública informació sobre operacions de l’exèrcit nord-americans a l’Iraq i l’Afganistan. Els EUA l’acusen d’haver posat “en risc” les vides de militars i espies amb les seves filtracions, la qual cosa es podria traduir en una pena de mort si és extradit.

La Junta de Portaveus creu que darrere del cas d’Assage “hi ha en joc la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió”. Catalunya, que és i ha d’ésser referència en la promoció, el coneixement i el reconeixement dels drets humans, no pot restar indiferent davant la lluita que protagonitza Julian Assange”, diu el document, que agraeix “la contribució a la defensa de les llibertats dels catalans” que ha fet l’activista australià.

Nou comentari