El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras surt de la presó de Lledoners per donar classes a Manresa
  • CA

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha sortit aquest dimarts al matí de la presó de Lledoners. Junqueras podrà sortir del centre penintenciari tres dies a la setmana durant sis hores en aplicació de l’article 100.2 i treballarà al Campus Manresa de la UVic-UCC. En sortir ha saludat els periodistes que l’esperaven.

Oriol Junqueras al cotxe sortint de Lledoners | Jordi Borràs

Junqueras tindrà un despatx propi a la Fundació Universitària del Bages (FUB), on s’encarregarà de preparar el curs d’Història que preveu impartir a partir de Setmana Santa i que estarà obert a tothom qui ho vulgui. La intenció de la universitat és normalitzar “al màxim” la seva presència al campus. 

Rebut entre aplaudiments i crits de suport

Una setantena de persones, entre alumnes, professors i curiosos, s’han concentrat a les portes de la Fundació Universitària del Bages per rebre l’exvicepresident del Govern en el seu primer dia al campus de Manresa. Entre aplaudiments i crits de suport, Junqueras ha accedit a l’edifici després de ser rebut per la vicerectora, Sílvia Mas. Entre els alumnes, la majoria il·lusionats amb la presència del polític a la universitat, però també hi ha qui ni tan sols sap qui és, ja que a la FUB un 30% dels alumnes són francesos i molts són aliens a la situació entre Catalunya i Espanya.

L’arribada d’Oriol Junqueras al campus de Manresa | ACN

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa