El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras, Romeva, Sánchez i Cuixart surten de Brians II en direcció cap a Lledoners
  • CA

 

Diversos vehicles dels Mossos d’Esquadra amb l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras; l’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva; el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, han sortit de la presó de Brians II en direcció al centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), minuts abans de tres quarts d’una del migdia. En concret es tracta de dues furgonetes sense logotipar escortades per dos cotxes patrulla de la policia catalana. Han partit vint minuts després que entrés el bus de la Guàrdia Civil que ha portat fins a Catalunya els dirigents empresonats. Els Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec de la custòdia dels ‘Jordis’, Junqueras i Romeva i han fet pujar els presos en vehicles del cos. Tot el procés s’ha dut a terme en un hangar de Brians II. La previsió és que arribin a Lledoners a dos quarts de dues de la tarda. Allà passaran un reconeixement mèdic i ingressaran al mòdul 2 d’aquesta instal·lació, on compartiran l’espai amb altres presos.

Els presos independentistes han estat a Brians II el temps just per fer el canvi de custòdia. El procés s’ha dut a terme en un hangar del centre penitenciari i tot seguit s’ha iniciat el trasllat cap a Lledoners. La presó bagenca està dividida en vuit mòduls penitenciaris i funciona a través d’un model de convivència pioner a Catalunya en què els interns tenen un alt nivell de participació en la vida quotidiana a dins del centre. Els presos s’organitzen en comissions que s’escullen mitjançant una votació, i aquestes poden fer propostes. Es tracta d’un sistema que està en marxa des de l’any 2012.

 

Per la seva banda, l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell i l’exconsellera d’Afers Socials, Dolors Bassa han sortit a primera hora d’aquest dimecres d’Alcalá Meco en direcció a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. A les onze del matí han fet una parada tècnica a Saragossa i han continuat el trajecte cap a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa