El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras, Romeva i els Jordis arriben a la presó de Saragossa
  • CA

 

L’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, l’exconseller Raül Romeva, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ja han arribat aquest dimarts al migdia al centre penitenciari de Zuera (Saragossa) on hi passaran la nit. El seu viatge cap a Catalunya continuarà demà.

 

Per altra banda, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa encara no han abandonat Madrid, i serà demà quan arribin a la presó de Zuera. Així doncs, aquests quatre presos homes arribaran a la seva presó catalana el dimecres, mentre que les dones ho faran el diumenge.

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa contra l’independentisme català, Pablo Llarena, també ha donat el vist i plau aquest dimarts al trasllat a presons catalanes de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, tal com va fer la setmana passada amb Bassa, Forcadell, Sánchez, Cuixart, Junqueras i Romeva. En una interlocutòria, el jutge assegura que no veu cap “raó processal” per oposar-se al trasllat, però recorda –com va fer la setmana passada en la resta de casos- que la decisió està en mans d’Institucions Penitenciàries. El magistrat respon d’aquesta manera l’escrit que li ha fet arribar Institucions Penitenciàries a través del director del centre d’Estremera que proposa el trasllat per “raons de vinculació familiar“. El vist i plau de Llarena és un pas més dins del protocol establert en aquest tipus de casos on a més de la petició de les defenses cal un informe positiu per part d’Institucions Penitenciàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa