El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras retreu a Puigdemont que seria una “irresponsabilitat” renunciar al diàleg
  • CA

El president d’ERC, Oriol Junqueras, sosté que els republicans no renunciaran ni al diàleg ni a negociar des de Catalunya: “Seria una ingenuïtat creure que el diàleg polític amb l’Estat donarà fruits tangibles immediats, però creure que podem prescindir-ne seria una caríssima irresponsabilitat”.

Ho ha dit en un article a La Vanguardia aquest diumenge que ha recollit Europa Press, després que el president de la Generalitat a l’exili i líder de JxCat, Carles Puigdemont, publiqués diumenge passat al mateix diari un article en què va qualificar de “pactisme màgic” donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

Junqueras ha defensat la decisió d’ERC d’avalar els PGE: “Era més còmode votar que no, però era una irresponsabilitat” cedir capacitat de negociació a Cs i renunciar a milers de milions d’euros, segons ell.

Ha assegurat que “qui renuncia a tenir més recursos per a Catalunya en aquest moment tan dramàtic demostra estar molt allunyat del patiment de la gent”, i ha opinat que la ciutadania no hagués entès que ERC hagués renunciat a la negociació. “No volem escollir entre l’eix social i el nacional. Quan el país s’ha repartit entre progressistes i nacionalistes, no hem avançat cap a la república“, ha lamentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa