El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras reclama a Sassoli que el reconegui com a eurodiputat
  • CA

El líder d’ERC Oriol Junqueras ha reclamat al president de l’Eurocambra David Sassoli que el reconegui com a eurodiputat malgrat el vet del Tribunal Suprem. En la petició enviada aquest divendres, Junqueras també demana a l’italià que exigeixi a Espanya el seu alliberament per poder “ocupar el seu escó al Parlament Europeu“. El líder republicà defensa que és “fonamental” que la cambra “protegeixi els drets dels seus membres i la seva independència”.

Per això, Junqueras exigeix a Sassoli que no declari vacant el seu escó i que recordi a Espanya “les seves obligacions respecte a l’aixecament de la immunitat i la cooperació lleial amb les institucions europees“.

 

Anunci al ple

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, comunicarà oficialment al ple de dilluns a Estrasburg la seva posició sobre Oriol Junqueras arran de la resolució del Tribunal Suprem que confirma la seva inhabilitació.

Els serveis jurídics encara estan examinant la decisió del suprem i de moment no han enviat la seva opinió a Sassoli, segons fonts del gabinet del president. Les mateixes fonts asseguren que l’italià, per qüestions de procediment, només pot anunciar la seva decisió al plenari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa