El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras rebutja una esmena a la totalitat als pressupostos de Sànchez si hi ha diàleg
  • CA

 

El líder d’Esquerra Republicana de Catalunya i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha rebutjat que el seu partit presenti una esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat que pretén aprovar el govern espanyol si l’executiu que presideix Pedro Sánchez aposta per dialogar amb el Govern. “Depèn del que faci”, ha dit Junqueras en una entrevista a ‘El País’, afegint que el president espanyol “pot engegar la taula de diàleg amb la Generalitat per cercar sortides polítiques a la qüestió catalana”.

 

Junqueras, empresonat preventivament des de fa més d’un any dins la causa general ordida per l’Estat contra els líders cívics i polítics de l’independentisme, ha afirmat que, quan ERC va donar suport al nou objectiu de dèficit de Sánchez al Congrés dels Diputats, ho va fer per donar al president espanyol una mica de marge per prendre certes mesures, afirmant, en nom del seu partit, que “nosaltres hi serem per ajudar en tot el que afavoreixi els interessos dels ciutadans”. Tot i això, a l’entrevista també adverteix el president espanyol que trobarà ERC en oposició si “reprimeix drets, com el dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur”.

 

Pel que fa al judici a què s’enfronten tant ell com la resta de presos polítics, el president d’ERC sosté que tant el referèndum del Primer d’Octubre de 2017 com la resta de fets que van succeïr al llarg d’aquella tardor no van vulnerar, en cap moment, la legalitat espanyola: “No hem comès cap delicte”, ha afirmat, “i jo no sóc un enemic d’Espanya”. En aquest sentit, Junqueras ha explicat un cop més que està “compromès amb la bilateralitat i la multilateralitat, amb un diàleg obert”. “Els grans problemes als quals ens enfrontem, ambientals, polítics i també el de Catalunya, superen l’àmbit de decisió dels Estats”, ha reflexionat.

 

És per això que el líder dels republicans, una vegada més, ha rebutjat la via unilateral com a forma de desencallar en conflicte que enfronta Catalunya amb l’estat espanyol: “o és multilateral o no té solució”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa