El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras insta el PSOE a escollir entre ERC i Cs: “El que pretén no serà possible”
  • CA

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha instat el PSOE a escollir entre ERC i Cs ja que, segons ha dit, són dos partits que estan a les “antípodes“. En una entrevista a ‘eldiario.es’, Junqueras ha afegit que no es pot tenir tot a la vegada i que el que pretén el PSOE “no serà possible”. En aquest context, ha assenyalat que qui té un problema és Podem i Pablo Iglesias. “Fins quan acceptarà sense dir res el pacte amb Cs?“, ha preguntat. D’altra banda, ha qualificat “d’intranscendent” el vot d’ERC sobre el suplicatori de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs. I ha defensat que “no es pot convertir en un nou episodi de de desgast entre independentistes”.

Preguntat sobre els pressupostos de l’Estat, Junqueras no ha volgut avançar el posicionament assegurant que “primer s’ha de reunir la mesa de negociació” i que, a mesura que vagi avançant el diàleg, ja es parlarà de pressupostos. En aquest sentit, ha reiterat que ERC va investir Pedro Sánchez a canvi d’una taula de negociació entre Catalunya i l’estat espanyol i, per tant, si no hi ha taula de negociació, “no hi haurà investidura per ERC“.

Tot i admetre que sempre hi ha “matisos i gesticulacions” amb JxCat sobre la taula de diàleg, s’ha mostrat convençut que la part catalana “prepararà prèviament” la trobada i que “ningú està en contra que Catalunya i l’estat espanyol seguin a una taula per parlar sobre el conflicte polític”.

Pel que fa al calendari electoral, Junqueras s’ha mostrat convençut que es decidirà des de Catalunya i no en un tribunal espanyol, en referència al Tribunal Suprem, i de forma consensuada. I ha avisat que, si no fos així, “semblaria que tot és tacticisme“.

En relació a la posició d’ERC de no participar de la votació sobre el suplicatori de Laura Borràs, el president dels republicans ha defensat que el seu partit no vol escollir entre “repressió i corrupció” i ha afegit que és important que en aquests casos s’intenti pactar una posició entre els partits independentistes per “preservar per sobre de tot el moviment polític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa