Junqueras: "ERC es va carregar tota la feina per salvar l'1-O"

Dura carta del president dels republicans a les bases amb què assegura que "cap partit ha donat tant per la llibertat"
Junqueras, en una imatge d'arxiu
Junqueras, en una imatge d'arxiu | ERC

 

"Esquerra Republicana es va haver de carregar tota la feina i responsabilitat a l’esquena al juliol per salvar l’1 d’octubre, ERC ha hagut de fer una campanya amb el seu cap de llista a la presó, l’únic cap de llista privat de fer campanya. Esquerra ha allargat la mà als companys que dubtaven davant l’adversitat i els ha ajudat a seguir endavant quan s’han trobat sols". Aquesta és una de les expressions d'autoafirmació i reivindicació que el president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha dirigit a través d'una carta a les bases del partit que avui enceten la conferència nacional i estratègica del partit que se celebra a l'Hospitalet.


 

En la missiva, llegida per Gabriel Rufián, Junqueras també es vanta de presidir un partit que està patint la repressió per defensar la llibertat. "Cap partit, cap, ha donat tant per arribar fins aquí, per la llibertat. I cap n’està pagant un preu tan alt. Cap", avisa el president d'ERC ara pres polític a Estremera. Junqueras també alerta dels discursos "identitaris" i "més efectistes que efectius"

 

Malgrat la convicció de la importància d'ERC en el procés, Junqueras retreu que "tot i així hem hagut d’aguantar infàmies i acusacions de tota mena, des de covardia (malgrat donar la cara sempre) a pactes secrets amb el PP".  "I paradoxalment, els primers a dir que no dubtaríem a fer fora del Govern espanyol a aquells responsables d’ordenar pegar la gent l’1 d’octubre -mentre altres especulaven un altre cop- hem estat nosaltres", continua.


 

En aquest sentit, demana als militants autoafirmar-se i sentir-se "orgullosos de tots i cadascun dels somriures de dignitat que ha protagonitzat aquest país perquè no és que sense Esquerra Republicana no hauria estat possible". És que ha estat possible per l’impuls decidit de la gent d’ERC. També pel de molts altres companys, també. I nosaltres, els primers.

 

 

 

 

Pel que fa a l'estratègia, Junqueras defensa abaixar el to i treballar per ampliar la base sense remors. "Les estridències, les proclames brandades i buides, els discursos nacionalistes excloents són el camí més ràpid per tornar a ser una minoria sorollosa, per tornar a l’autonomisme", alerta el líder republicà.


"La gent d’ERC sabem d’on venim. Hi érem quan només sumàvem una minoria al Parlament de Catalunya i mai no ens vam rendir. Hem seguit treballant i sumant. I ho seguim fent, cada dia, perquè de fet som els únics que hem sumat nous actors polítics i socials al projecte, picant pedra sempre, sovint en solitari. Nosaltres no som els de la fe dels conversos, som els que sabem que només s’avança quan es treballa per avançar, quan s’és efectiu i no efectista", conclou.
Comentaris
Di que sí, Oriol.
La autoestima es demasiado importante para hacerla depender de los triviales hechos objetivos.
MontseC
Buff! Ja em cansa aquest home. Primer dient que s'havia d'escoltar a aquell personatge... no recordo el nom a si en Javier Sarda; i ara ells són els únics que han fet que la gent digués prou d'estar dins aquesta podridura que és ñ. Sap greu que estigui a la presó peró ell va anar com un xaiet obedient, per després ser considerat un heroi. Doncs mira per on l'heroi va ser en Puigdemont que va tenir més intel·ligència en veure la situació.
El partit
Seguiu parlant del partit, del partit i del partit. Així no es fa un Estat
Roca
Si, vale, però volem saber perque, i qui va decidir no fer efectiva la republica el dia 2, a mi amb sembla que varen faltar pebrots.. vau perdre una opurtunitat unica, per por a la violencia del estat?, els mes de 2 milions de Catalans no la teniem aquesta por
doble joc
Vosaltres -i altres- penseu en partit, nosaltres, la gent de carrer, pensem en Estat
Anon
Què dius aquest ara. La feina se la va carregar la POBLACIÓ, igual que les hòsties!!
Jauem
Com no es renovin i apartin tots els escalfa butaques no faran sino reduir. Es un partit ple de politics que fan carrera per la butaca. Qualsevol que porti més de 4-6 anys de regidor no serveix, sols serveix als seus propis interessos i al seu partit. Totes aquestes poblacions, on els regidors d’ERC han apuntalat al PSC, tot i el 155, no els hi perdonaran.
Llibertat
Menys partidismes senyor Junqueras. Aquí tots ho han donat tot per la independència, no només ERC. Dit això, llibertat presos polítics!!
Lion
Et repeteixes massa.Et mires massa al malic. Això de “tota l feina”, sobra. Crec que el veritablement va salvar l’1 O va ser el poble. Massa jo,jo,jo i ERC. Pontifiques massa.....
Jordi
"ERC es va carregar l'1-O" Això seria un titular bastant més sincer, senyor Junqueras.
Martí
Ell parla com a partit, com a persones individuals tots vam ser al lloc que ens tocava, com a partit no hi ha dubte
fart de seques
Uf, quant d'amargat per aquí... només falta el comentari de torn de la ressentida i fonamentalista Isabel C. per donar-hi la nota...
Ramon
L'1-O no va tenir res del que tant havíeu garlat que tindria de més en relació amb el 9N. Veu enganyar, veu mentir, veu estafar. Veu llançar el poble a una batalla que no podia guanyar. I, sí, i tant, que el poble va tenir capteniments heroics però això no treu que vosaltres no teniu perdó per haver ordenat una operació suïcida que ens ha dut a l'ensulsiada més absoluta per, al cap d'un minut, venir-nos amb la mandanga que no tenim prou força i que ara cal fer bondat. Traïdors! Miserables!
Ramon
El vostre pla de cara a l'1-O era estupidíssim... llevat que haguéssim tingut lligat algun reconeixement exterior. Com que no en teníem cap de lligat, cosa que ara la sap tothom però que llavors vosaltres bé que ja la sabíeu, l'1-O s'hauria d'haver aparcat. I la DUI, ajornada. Però és clar, vosaltres el que volíeu era que el fre el posés Puigdemont per poder dir-li "traïdor" i així ja tenir l'excusa per tornar a conxorxar-vos amb les esquerres sucursalistes.
Ramon
Però el 21-D, que era el Pla B del tripartit 155-Podem-ERC, us vam fotre una rebregada històrica. I la llàstima és que no fem eleccions ara que el vostre joc ha quedat ben a la vista de tothom, perquè seria la manera de passar-vos definitivament comptes.
Gebre
Oriol, crec que tens una questió personal amb el president Puigdemont i ho estem pagant tots. Qui realment entengui que el poble ho ha donat tot per la república, si us plau que no voti a aquesta gent!!!
Ramon
L'heroïcitat de la tropa no pot mai justificar l'ordre insensata del general, d'abordar una acció suïcida que només pot dur a l'ensulsiada, la derrota i la humiliació. Honor al nostre poble, per l'1-O. Però tot el deshonor del món a ERC, per haver-nos mentit, per haver-nos enganyat i per haver dut Catalunya a l'actual debacle i humiliació.
Vosaltres? si no teníeu res a punt
No vau ser cap herois, ho va ser el poble. Ni tan sols vas acceptar ser el president quan Puigdemont et va dir, donca agafa-ho tu. Cridar molt, treballar poc. No tenies ni tan sols a punt la proposta econòmica que era la teva conselleria. Au va, deixa't de partidisme. Ja et tornes a pensar que guanyareu i et fas el mil homes. Va ser el poble i els que treballàveu per al poble, els que ho feieu poc, doncs mira noi...!
Autonomisme?
Menys partidisme, erc. La massa indepe no acceptarà a qui no es coordini amb la resta de forces i depes. La resta és autonomisme.
Jo
Per sort l'independentisme no depen dels partits.
Una denunciada per ERC
Junqueras, fa vuit anys, els teus (Paco, Elvira, Ramon), a Moià vau denunciar CDC sota l'eslogan "si no els vencem a les urnes ho farem als jutjats" El Tribunal de Cuentas de Madrid va embargar-nos a tots una propietat, al cap de dos anys de patiments, el TC de MADRID va estripar la denuncia. Per desembargar-ho jo he de pagar prop de 700 € i no els tinc per llançar. Ahir vaig fer una aportació per tal que vosaltres no haguéssiu de pagar, per tots. Per favor Oriol deixa d'odiar CDC. Anem junts.
Groc
Si ERC no hagués presionat tant, el President hauria convocat eleccions i "otro gallo cantaria", sou ... enfin millor m'ho guardo
Cansí
Sí, ara ells van salvar l'i oct. Fa unes setmanes ell demanava escoltar en sardà! En tardà demanant tripartit de nou. La Rovira que va declarar que va intentar dissuadir el president Pugdemont de fer la declaració. No sé com s'ho fan!! Són dels més tèrbols, però tothom carrega sempre contra pdecat. Doncs jo d'erc no me'b fui de fa anys...
I què més!
Aquests d'erc no han pait bé haver quedat darrera de JxC i pdecat a les eleccions... I d'aqueí plora la criatura. I ara faran els seus calculs per les municipals. Si les enquestes els donen que queden per davant pdcat, no hi haurà unitat de partit per tumbar Colau, ballesteros, Ros.. i alguns més. Sempre pensant en el coi de partit, i veure si poden fer el "sarpasso"
xup
aixo si que es possarse medalles, el demes son punyetes, continueu aixo que aneu per bon cami
Boi
La feina dels catalans l'1 d'octubre va ser defensar les urnes hi ho varem fer. La vostra proclamar la Republicà defensar-la i os vareu cagar les calçes
Diana
Recordem que la Rovira la mateixa tarda de l'1 octubre ja va demanar al president que es fes enrera. Recordem que en Romeva tampoc va demanar suports internacionals, recordem el necessitem acostar-nos al psc, i recordem tantes altres conductes galdoses. Potser guanyareu votants del psc pero us asseguro que d'independentistes en perdreu a cabassos.
Anna
Em sap molt de greu que sigui a la presó però sembla que s'hagi begut l'enteniment? Hauria fet '1O amb el PSC o els columns? Aquest home cansa molt. A veure si d'aquí a dos anys el veiem tancant escoles d'estiu de Cs... I ERC, també ha perdut el nord.
Albert
Diana perosi aquests votants independentistes que perd erc van al pdecat no avançem res tenen de anar a la cup
almogàver 51
Totalment d'acord amb la majoria d'opinions, ara espero que la majoria del país els deixi de votar a aquesta colla
JMSS
De que va aquest ara ¡ vol fer merits hi no els te. Deixeu el partit i de cap a la INDEPENDENCIA
Ensenyar paquet indepe
Amb tots els respectes, trobo desafortunat entrar en una cursa a veure qui és més independentista, per moltes raons que es puguin tenir i que es digui des de la presó. Si estem en el mateix bàndol, hauriem d'empassar-nos els retrets i deixar-los per més endavant.
josep
Necessitem que l'ANC i OMNIUM s'erigeixen com a partits politics i aglutinin a la gent realment independentista que hi ha tant a ERC con al PdCAT i que junts amb la CUP presentem candidatures úniques LLavors guanyarem VISCA LA REPUBLICA CATALANA
Al GROC
"Groc.Si ERC no hagués presionat tant, el President hauria convocat eleccions i "otro gallo cantaria", sou ... enfin millor m'ho guardo. " A SENSE FER LA DECLARACIÓ DE LA REPÚBLICA EL 27-O? Vaja si això o diu un d´ERC de fill de p... en amunt.
EDU
Sr. Oriol, vostè sabrà perquè ara aquesta carta. . El tinc per un home molt intel·ligent pero ha fallat. El poble català no ens mereixem tenir l'enemic a casa. ERC de sempre ha fet la puta i la ramoneta . no se'n poden estar. El que em fot es que les pedres al taulat no en portaran a la independencia, sino a la dependencia. . No ens ho mereixem. No obstant al igual que tots els que vetllen pels meu drets desitjo fermament la seva llibertat, la vostra també
Sisplau: arguments, res d'insults. Estic d'acord amb molts comentaris que recriminen que és parli de partit i no de bastir un Estat. El primer que vaig pensar quan es va llegir la carta de l'O.J. és que era una declaració de guerra. Amb amics així …. Sense l'unitat de TOTS no hi res a fer. ENVIAR A ERC la nostra disconformitat.
LSO
El Junqueras con esta carta bomba, a dinamitado muchas de las que recibía, creo que va a notar que le bajará el volumen de cartas que recibía, que lo utilice como termómetro. Ja s´ho fará.

envia el comentari