Junqueras aposta per ser els “campions de la negociació”

"Si abanderem aquesta negociació política, la mateixa comunitat internacional avalarà l'independentisme", diu amb Rovira

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha apostat per ser els “campions de la negociació” a l’espera que les diferents resolucions judicials europees es pronunciïn sobre el procés i es pugui forçar un referèndum. “Quan les resolucions judicials europees deixin al descobert que en el seu plat (el de l’Estat) només hi ha repressió, llavors serà quan nosaltres podrem aprofitar aquesta finestra d’oportunitat a favor de la nostra causa”, ha dit Junqueras en un article conjunt amb Marta Rovira al diari ‘El Punt Avui‘. Tots dos creuen que ara toca dialogar i negociar. “Si abanderem aquesta negociació política, serà la mateixa comunitat internacional la que avalarà l’independentisme”, han assegurat.

Junqueras i Rovira han remarcat que els independentistes van posar en el seu plat de la balança els vots, però l’Estat hi va col·locar “repressió policial, presó i persecució”. Tots dos s’han mostrat convençuts que una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans farà que tot allò que l’Estat posava al seu plat “ja no els sigui útil”. I serà llavors, han continuat, quan hi ha la “finestra d’oportunitat” per poder forçar un referèndum.

Però mentrestant, han insistit, toca negociar. De fet, han indicat que cada cop que les institucions europees se’ls hi adrecen els fan saber de manera clara que la voluntat de negociar i dialogar ha de ser la “bandera” de l’independentisme”. “Aquesta mateixa voluntat no es pot llegir en cap cas com una excusa, ni tan sols pot ser vista com una eina sobrera, sinó més aviat com un instrument imprescindible”, han afegit Junqueras i Rovira, que alerten que “sense reconeixement internacional no hi ha independència” que es pugui gestionar. “Aprofitem, doncs, l’oportunitat de la negociació com una de les millors vies per fer realitat el somni de la república catalana”, conclouen.

Comentaris

  Agustí Vilella Guasch 05/09/2021 1:12 pm
  Aquests ens prenen per imbècils
  el verdugo del Cid 05/09/2021 1:38 pm
  Estalvia't d'explicar-nos sopars de duro, Junqueres. La comunitat internacional NOMÉS avala els FETS CONSUMATS i un cop els veu irreversibles. Si us plau, plega i deixa'ns el record que vas ser un heroi de Catalunya empresonat pels fastigosos espanyols , perquè com a l'home que ens durà a la llibertat, cal dir-t'ho clar, no tens el que cal!
  Un de pas 05/09/2021 2:00 pm
  Els campions guanyen les partides... Marxem ja d'Ñ, Salut i República Catalana
  Un de pas 05/09/2021 2:01 pm
  Els campions guanyen el torneig.
  Tonto perdut 05/09/2021 2:06 pm
  És pot aprofitar per a negociar el color dels mitjons de la Marta Rovira a la presó si algún dia l´extraditen, o tenim a tocar.
  Ricard 05/09/2021 2:20 pm
  Els campions de la negociació són els que tenen trumfos. Quins té en Jonqueres a part de fer la vida impossible als castellans allà on poguem? Seriositat si li plau.
  uno que vive en Tabarnia 05/09/2021 4:17 pm
  la visitat l,esperit sant? o esta amb extasis, del bo, no de pensament
  LLARENA dPENA 05/09/2021 4:26 pm
  Com aquest home ha pogut esdevenir tan mediiocre politicament que, ni fent el pallasso de forma tan exagerada, aconsegueix que algú s'el pugui creure ? Poden arrivar a ser tan ximples i mamarratxos alguns politics com ho fan araambr les seves intervencions els d'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC ?.
  enricsvh 05/09/2021 4:37 pm
  No pot ser que encara vaig així. No em puc creure que ho digui amb el cor. Així no anirem enlloc.
  Eric 05/09/2021 4:49 pm
  Es negocia quan Espanya que quelcom a perdre. Que té a perdre Espanya?
  joandomenec 05/09/2021 4:49 pm
  Aquest home se'ns pixa a la cara.
  Fins els massos, perque al final com no surti un oartit del 1O us votarà la vostra tia 05/09/2021 4:59 pm
  Junqueras, em sap greu que estiguessiu tots a la presó/exili. Encara estic esperant que ens expliquis perquè a 8tv en els debats que vas participar del Sr. Cuní, asseguraves amb aquella suficiència que les estructures d'Estat estaven preparades? Ens vas mentir clarament i tornes a mentir ara volent aquesta taula. Hemerotèca la teva entrevista amb la Sra. Terribas on la tallaves com dient que m'explica ara, donant per fet i assegurant que l'Estat espanyol incompleix sempre els acors i que no hi ha negociació possible. Humanament puc entendre que estar çluny dels teus éd el més dur, però estàs fent un mal irremediable al independentisme Oriol. Descanseu i deixeu pas a gent que vulgui la independència a un temps curt no a 10 anys vista donant llargues. No us torno a votar a la vida, ara com amb el 52-%. jun
  Ni teniu vergonya cap de vosaltres 05/09/2021 5:04 pm
  Qui són exactament aquests ents internacionals Junqueras? Qui t'ha vist i qui et veu. Sap greu que estiguessiu a la presó però a la política catalana tant tu, com Er, com part de la Cup com part de Junts, us heu venut i a la que poguem, quan hi hagi el moment, anireu tots al carrer o canviareu el rumb per tornar cap a la DuI. No saps el mal que esteu fent tots plegats als independentistes. Tot arriba, per això, tot arribarà i cada u estarà al seu lloc
  Venedor venut 05/09/2021 5:08 pm
  No té vergonya, vaja, que és un pocavergonya.
  OPS 05/09/2021 5:52 pm
  PARANOIA
  Laietana 05/09/2021 6:15 pm
  Estos dos resultan cansinamente patéticos. A tomar el pelo, a sus afiliados y militantes! A unos porque viven del chollo y a los otros porque se creen todo lo que diga papá Junqueras y mamá Marta. Cuánto va que facilitan a Sánchez que posponga la mesa de las tertulias hasta que pase el Congreso del PSOE, tal y como el trilero desea? En pocos días, la respuesta.
  Mauri 05/09/2021 6:30 pm
  Aquest Carallot FERROVIAL-JUNQUERAS es pitjor que l'indecent CARALLOT-ROVIRA, un execrable esclau o top manta del Maragall y hermano. Pobre ERC convertida en un partit d'esclaus del PSOE-GAL-LOAPA. Mes indignitat, traició i vergonya que aquest PAJARO JUNQUERAS es impossible-
  Josep 05/09/2021 7:38 pm
  Erc capions d,imbecilitat

Nou comentari