Junqueras anima a posar “totes les ganes” a la taula de diàleg

El president d'ERC recomana al govern espanyol que es prengui "seriosament" la negociació amb la Generalitat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha animat l’independentisme a posar “tota la intensitat i les ganes” en la taula de diàleg. En declaracions aquest dijous al migdia des de Ginebra, Junqueras ha dit que intueix que la comunitat internacional farà “gestos” si la part catalana actua amb “convenciment i franquesa” en la defensa de la negociació. A més, el líder d’ERC ha recomanat al govern espanyol que es prengui “seriosament” la taula de diàleg, quan falten 15 dies per a la propera reunió de l’espai bilateral entre els dos executius. Junqueras ha visitat la secretària general del partit, Marta Rovira -exiliada a Suïssa-, juntament amb la consellera Laura Vilagrà, el conseller Roger Torrent, i la portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Junqueras s’ha mostrat “convençut” que la taula de diàleg és la “millor i única manera” d’obtenir el reconeixement internacional, un element que considera “imprescindible” per fer possible la independència. En les declaracions als mitjans des de Ginebra, el president d’ERC ha afegit que és “impossible” assolir la plena sobirania sense aquest reconeixement.

“Tenim l’obligació de defensar la taula perquè és la recomanació i el consell que ens arriba des de la comunitat internacional”, ha reiterat Junqueras. En aquest sentit, ha animat tots els independentistes “a posar-hi tota la intensitat i ganes”. Així mateix, ha animat la Moncloa a prendre’s “seriosament” la taula.

“Qui més defensi la taula i actuï amb més franquesa i convenciment, més suports obtindrà de la comunitat internacional”, ha advertit el líder d’ERC. D’altra banda, Junqueras no ha entrat a valorar si formarà part o no de la reunió entre la Generalitat i la Moncloa, prevista per a finals de la setmana del 13 de setembre.

Comentaris

  Anònim 02/09/2021 3:36 pm
  La Comunitat Internacional ha demostrat a bastament que el que ens passi als catalans li és indiferent.
  No tens vergonya 02/09/2021 4:47 pm
  Traïdor
  Tano 02/09/2021 5:00 pm
  Un altre que encara creu amb els Reis Mags.
  LLARENA dPENA 02/09/2021 5:40 pm
  Rìdicul el missatge d'aquest paio que es deu pesnar que els CAT som idiotes. S'hem fá molt dificil im aginar que ha pogut passar en el cervell d'aquest personatge per fer un cambi politic tan radical després d'haver estat capaç de fer que el independentisme tant exitos que va representar ERC, hagi evolucionat cap a ESGERRO AUTONOMJSTA de CAT, els úlltims anys. I les seves bases tan contentes aceptan aquesta desgràcia tan contraria al missatge que, desde sempre, ERC, ens havia transmes.
  fideli 02/09/2021 7:22 pm
  falòrnies
  fideli 02/09/2021 7:23 pm
  la independència és massa important com per deixar-ho a mans de partits i de la seva patuleis
  Foteu pena, traïdors. 02/09/2021 7:58 pm
  Quina vergonya.
  Ricard 02/09/2021 8:40 pm
  Un castellà per negociar necessita ser apuntat per un míssil. No consta que estigui passant.
  Quines ganes qyecen tinc, tu 03/09/2021 9:48 am
  Ho si. Tinc unes ganes de que m'enganyin. Quina vergonya.

Nou comentari