El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Julian Assange demana la dimissió d’Enric Hernández
  • CA

 

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha demanat a través de les xarxes socials la dimissió del director d’El Periódico, Enric Hernández, després de la informació difosa avui, que a parer de Wikileaks i també dels Mossos i el Govern, és falsa i manipulada. “L’editor de El Periódico, Enric Hernández, ha de renunciar. Ha participat en un clar intent d’enganyar el públic”. 

En una roda de premsa, el conseller de l’interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dijous que la nota atribuïda a la CIA per El Periódico “és un muntatge” i ha denunciat “una vegada més la campanya de desprestigi i intoxicació després de l’excel·lent tasca dels Mossos, reconeguda a Catalunya i fora del país”.“Neguem que els Mossos tinguin relació directa amb la CIA i ho hem dit per activa i per passiva: no tenim relació directa amb la CIA perquè les relacions a nivell internacional són a través de l’Estat i no dels Mossos”, ha reiterat Forn. El conseller ha titllat “d’irresponsable traslladar a la ciutadania un debat absolutament inexistent”.

 

Forn ha afegit, en relació a la publicació de El Periódico, que els Mossos d’Esquadra reben “desenes d’avisos terroristes des de diferents fonts, tots són contrastats i valorats per saber i conèixer la credibilitat que poden tenir”. “Es va arribar a la conclusió, a través de la policia, que era d’una veracitat baixa fins al punt que l’Estat ha reconegut que aquest avís del 25 de maig no té res a veure amb els atemptats del dia 17”, ha afegit el conseller.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa