El judici a la Mesa respecta el Sant Jordi d’estiu

El TSJC torna a convocar la vista

Finalment, el judici a la Mesa del Parlament que s’havia de celebrar el mes d’abril, se celebrarà el mes de juliol. Concretament, el 21, 22 i 24. El 23 no hi haurà sessió perquè se celebrar el dia del llibre postcovid, el Sant Jordi d’estiu. 

Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Anna Simó, tots de JxSí i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La vista ja s’havia ajornat dues vegades el novembre passat, primer perquè a alguns lletrats de la defensa els coincidia amb altres judicis i, posteriorment, perquè un altre dels encausats, Joan Josep Nuet, va obtenir la condició d’aforat perquè va ser elegit com a diputat d’ERC al Congrés i serà jutjat al Suprem. Després es va ajornar la vista del mes d’abril per la pandèmia. 

Els exmembres de la mesa estan acusats de desobediència per permetre la tramitació de la llei de referèndum i de la llei de transitorietat nacional, aprovades pel Parlament els dies 6 i 7 de setembre de 2017 i després suspeses pel Constitucional, mentre que Boya ho està per haver presentat la proposició de llei de transitorietat. La fiscalia els demana fins a un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 100 euros diaris durant 10 mesos.

Nou comentari