Josep Ramon Bosch imputat per amenaces a independentistes

L'expresident de Societat Civil Catalana haurà de declarar com a imputat el 20 de gener

L'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, declararà com a imputat el 20 de gener per un delicte d'amenaces. El jutjat d'instrucció número 3 de Manresa ha citat a declarar Bosch, que haurà de donar explicacions de les amenaces i injúries proferides contra nombroses personalitats catalanes des del perfil de Facebook de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles", tal i com va publicar aquest diari.

L'associació de juristes Drets va interposar una querella el 16 de setembre després de provar que Bosch estava al darrere de la pàgina de Facebook des d'on, des de l'any 2012, es publicaven missatges amenaçadors contra persones que s'han posicionat a favor del dret a decidir dels catalans, com Toni Albà, Pilar Rahola, Hilari Reguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández.

Tot i que el perfil de Facebook va ser eliminat poques hores després de presentar-se la querella, Drets disposava d'una acta de navegació certificada que en demostrava l'existència i que va fer arribar a la causa oberta als jutjats. Bosch va dimitir com a president de Societat Civil Catalana tretze dies després de la presentació de la querella, el passat 29 de setembre.

 
 

Comentaris