El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Josep Costa demana a ERC que no “instrumentalitzi l’extrema dreta”
  • CA

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha demanat aquest dilluns a Esquerra Republicana que no “instrumentalitzi l’extrema dreta” per buscar rèdit electoral. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha demanat disculpes i ha reconegut que va cometre “un error” quan va participar en una reunió online amb formacions catalanes ultres.

Ha assegurat que d’aquesta polèmica ha après que “no puc connectar-me a una reunió sense saber exactament qui hi haurà”. Ha explicat que la trobada va durar més de dues hores però que la seva participació va ser intermitent degut a diverses trucades que va anar rebent, de manera que no ha respost durant quant temps hi va participar exactament.

Ha insistit que hi va participar “de bona fe” per buscar la unitat de tots aquells espais que defensen el mandat de l’1 d’octubre, i ha assegurat que els seus companys de Junts per Catalunya li han traslladat el seu suport.

[r:1]

No obstant, ha reconegut que “cal aprendre dels errors comesos” i no repetir el que ha passat a l’Estat espanyol: que VOX hagi arribat a ser tercera força política al Congrés. Ha culpat d’aquest fet el president espanyol, Pedro Sánchez, per haver “instrumentalitzat” l’extrema dreta per extreure’n rèdit electoral. Ha demanat, doncs, que ni Esquerra Republicana ni cap altre partit cometin un altre cop el mateix “error”.

[r:2]

Finalment, ha considerat que Sergi Sabrià (ERC) hauria de fer “una reflexió” per haver fet una “campanya de difamació intolerable”. “És per això que li demano que dimiteixi”, ha sentenciat.

 

Sàmper: “Costa té tota la meva confiança”

Per altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, creu que Costa va cometre l'”error” de no comprovar qui assistia a la reunió independentista. En una entrevista a Ràdio 4 aquest dilluns, Sàmper ha defensat Costa, argumentant que va arribar “tard” i que va marxar abans que acabés la trobada telemàtica. El conseller ha subratllat que coneix “poques persones que siguin menys qüestionables en l’exercici de drets i llibertats” i que Costa “té tota la meva confiança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa