Montilla demana al Govern que acati la sentència del castellà a l’escola

L’expresident de la Generalitat José Montilla ha instat aquest dijous el Govern a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que va confirmar el Tribunal Suprem que obliga a fer el 25% de les classes de l’escola catalana en castellà. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, ha manifestat que “les sentències sempre s’han d’acatar” perquè si no, perilla la democràcia, segons ell. En aquest sentit, ha recordat que a ell no li va “agradar gens” la sentència sobre l’Estatut de Catalunya, però ha argumentat que no li quedava més remei que respectar-la. Així mateix, Montilla ha assegurat que “la sentència del Suprem no acaba amb la immersió lingüística”.

De totes maneres, l’expresident ha defensat el model d’escola catalana, i ha recordat que és un sistema que serveix perquè els alumnes acabin l’escolarització obligatòria dominant el català i el castellà. De fet, Montilla ha carregat contra aquells que “confonen la immersió amb el monolingüisme“. En aquest sentit, ha assegurat que “el problema del català no està a l’escola“, i ha assenyalat que un dels grans problemes que pateix ara mateix aquesta llengua és que “la gent ha confós el català amb l’independentisme” i fins i tot ha considerat que s’ha instaurat una relació entre aquesta llengua i “la pertinença” a aquest país. “Mal anem”, ha dit, a més d’insistir que ell és un ferm “defensor” de la immersió.

Per altra banda, Montilla ha pronosticat que el Govern farà “manifestacions, soroll i retòrica” sobre la immersió lingüística i sobre l’atac que ha rebut el sistema educatiu de Catalunya després que la justícia hagi trepitjat els drets lingüístics de molts nens de Canet de Mar. Ara bé, l’expresident s’ha mostrat convençut que l’executiu de Pere Aragonès acabarà acatant la sentència del Suprem. Finalment, l’expresident ha dit que “en aquest país ja s’han trencat masses coses com perquè era comencem una guerra amb la llengua”.

Comentaris

  bs Desembre 16, 2021 | 09:59
  execrable menyspreable i fastigós homenet montilla que viu de robar a la gent als consells d´administració de les elecrtiques, que vagi a donar lliçons al seu poble
  X2 Desembre 16, 2021 | 09:59
  Un president que ha resultat un botifler, com tots els que s'autonomenen socialistes i que resulta que son feixistes
  Partit del Seient i la Cadireta Desembre 16, 2021 | 10:10
  Quina pena de president, quina decepció tan enorme amb aquest partit. En Maragall els agafaria pel coll de la camisa per dir-los que són una p... vergonya. Aquest inút... no sap què comporta ser president del país i, així, gent com jo, el vam votar: ens van enganyar. No ha estat MAI a l'alçada del que s'espera d'un president... Això no és l'escala de veïns, vividor! PSC: Partit del Seient i la Cadireta. Què bé que ja s'han tret la careta per sempre. D'aquí al pou, FDP!
  Catalanofobs Desembre 16, 2021 | 10:12
  Mont-Illa, supremacistes espanyols i inútils eterns vividors a costa del diner públic. Aquest paio no ha treballat mai fora del partit.
  MALAJE Desembre 16, 2021 | 10:17
  MISERABLE I VOMITIU ès aquest home. Ara entenc com a la manifestació del 2010 se'l van haver d'endur els seu guardaspatlles al vo per treure'l d'on era. Manifestants es van adreçar a ell increpant-lo i escagassat, cametes aidau-me. La gent ja savia lo dolent que era.
  Home BRUT i TRAÏDOR Desembre 16, 2021 | 10:22
  Què ha de dir aquest poll ressucitat devingut señorito andaluz con sombrero cordobés. Li han de retirar el despatx que li paguem entre tots. Si ens mossega la nostra llengua, que li paguin el despatx els castellans. SI US PLAU, RETIREU-LI ET títol de MHPC. Ens l'ha robat en enganys.
  Joan Desembre 16, 2021 | 10:32
  Si-us-plau, deixem de defensar-nos, no perdem el temps. Imposem el 75% en català que és el que dicta la SEVA llei a tots el centres. El que no superi el nivell de català no obté el títol i punt.
  borinot Desembre 16, 2021 | 10:43
  ves a tomar vent, vividor
  Ricard Desembre 16, 2021 | 10:56
  Llàstima que el President Montilla faci de militant del PSOE i no d'ex President de la Generalitat del Principat de Catalunya sud.
  au a fer la mà Desembre 16, 2021 | 11:02
  A l'hora de la veritat, el PSC ha votat al Parlament contra la immersió lingüística, al costat del PP, VOX i C's. I el dissabte tampoc acudirà a la manifestació de defensa del model d'escola català. Es compleix novament la filiació supremacista del PSC, com quan votaren contra el corredor mediterrani.
  Llobregat Desembre 16, 2021 | 11:23
  Los psoeratas fascistas de Illa Montilla Iceta són auténticos vividores chupasangre obrera. Inútiles.
  Núria Desembre 16, 2021 | 11:26
  Quina vergonya que ER el fes MHP. Només cal veure l'acord d'avui amb els Comuns a Cat i amb el Psoe a ñ. Més merda com als 2000. Voteu-los, voteu-los
   Si nena, Desembre 16, 2021 | 12:09
   Mas i Pujol van fer president a Aznar. Fuigpelmón va regalar la presidència de la Diputació de Barcelona fa un parell d'anys a Nuria Marín, també investigada per corrupció com Laura Hagrid Borràs, perque no la tingués ERC que va guanyar les municipals.
  Tano Desembre 16, 2021 | 11:31
  Ves ha cagar a la via suciata.
  La momia Desembre 16, 2021 | 12:00
  A tu si que no t’han trencat res, embolicat com una mòmia amb fil de coure. I visc a Catalunya .malparit d’iznajar
  Aquest batxiller Montilla si que ha fet un PELOTAZO... Desembre 16, 2021 | 12:13
  Pensió vitalicia generosa de expresident de la Generalitat i colocat al consell d'administració d'ENDESA amb bons sous, dietas i prebendes, i es fa dir socialista...
  Robert del Poblet Desembre 16, 2021 | 12:39
  El president posat per l'Esquerra, pel fals filòleg Carod i pel fals historiador Junqueras.
   Així és, però menys que'ls corruptgents bornis com tu Desembre 16, 2021 | 13:38
   Mas i Pujol van fer president a Aznar. Fuigpelmón va regalar la presidència de la Diputació de Barcelona fa un parell d'anys a Nuria Marín, també investigada per corrupció com Laura Hagrid Borràs, perque no la tingués ERC que va guanyar les municipals.
  Catalunya ha d’acatar Desembre 16, 2021 | 12:57
  Ecspana no acata
  Jo Desembre 16, 2021 | 14:33
  De vividors, ni ha la menjadora plena.
  gatemprenyat Desembre 16, 2021 | 16:10
  Molt interessant la frase: "en aquest país ja s’han trencat masses coses com perquè era comencem una guerra amb la llengua”. Resumint: millor renunciar a la nostra llengua, així no tindrem mai problemes. Això ho diu un que ha estat president. Posats a demanar podria demanar que tots els catalanoparlants ens suicidem, així també evitarem una guerra per la llengua. Són solucions efectives, solucions finals al "problema catalán".
  Rosa. Desembre 17, 2021 | 10:22
  Montilla...Qui és?? Algú interessa el que pensa aquest no sé qui??

Nou comentari