José Guirao, nou ministre de Cultura

Es tracta de l'exdirector del Museu Reina Sofía
José Guirao
José Guirao | EUROPA PRESS

El director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia durant els anys 1994 i 2001, José Guirao, és el nou ministre de Cultura i Esport. Guirao, llicenciat en Filologia Hispànica, va ser responsable de l'Àrea de Cultura de la Diputació Provincial d'Almeria des de 1983 fins el 1987. Més tard va ser directorgeneral de Béns Culturals de la Junta d'Andalusia de 1988 a 1993. Després es va traslladar a Madrid, on desenvolupà la funció del Director General de Belles arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre 1993 i 1994.

 

  

El 1994 va ser nomenat director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, posició que va ocupar durant sis anys, dins dels quals va realitzar la remodelació de la col·lecció permanent i va projectar l'ampliació del museu. A partir de 2001 va assumir la direcció la Casa Encendida i el gener de 2013 va ser nomenat director general de la Fundación Montemadrid, dedicada a l'acció social, el medi ambient, la cultura i l'educació.


 

José Guirao és patró de la Fundación Federico García Lorca, de la Fundación Antonio Gala, de la Fundación José María Sicilia i patró de la Fundación Museo del Grabado Español Contemporáneo de Marbella.

 

També és professor convidat del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid.
Comentaris
Perdoneu...
Es bastant sorprenent que es faci fora un polític per un fet reprobable però probablement ja conegut -va passar fa molts anys- mentre es manté al govern la responsable d'un desastre mediambiental que ha causat terratrèmols i ha dilapidat quantitats enormes de diner públic. En qualsevol empresa un incident així al currículum marcaria a una persona de per vida com a incompetent, però sembla que a Ecspaña aquestes coses es perdonen quan els incidents beneficien als de sempre...
Norman Bates
El Maxim Huertas es un inculte que odia l'esport pero amb ell hauriam rigut molt, carn del Polonia, però el que és realment una mala persona, un ser extremadament tòxic és el José Borrell, aquest és el que s'hauria de despatxar.
M'agradava més en Màxim.
Com a mínim l'altre era més divertit. Aquest sembla una mòmia espanyola.
Berta
No importa ,mentre perjudiqui a Catalunya, qualsevol personatje val per menestra de aquet desgovern .
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
Aqui PREDRO SANCHEZ El President Espanyol GUANYA I MOLT Amb EL CANVI DE MINISTRA DE CULTURA I L´ESPORT . AL MENYS ESTE si ES DE LA CULTURA EN LLETRES MAYUSCULES Es un Ministra CON DÉU MANA ,Un de Veritat UN QUE TE MOLTA MES CULTURA QUE NO TINDRA MAI Maxim Huerta " PUTO EX-MINISTRO DE CULTURA " Aixo de " PUTO " Son paraules seves parlaba aixis " PUTO INDEPENDENTISTA " Va dir BON VENT I BARCA NOVA Bon Vent i Ministra NOU .HUERTA QUI LA FA LA PAGA JA U VEUS

envia el comentari